BAZENI TEK OD 15. JUNA Uprkos vrućinama, nema brčkanja još dve nedelje

Iako nas do kraja nedelje očekuju temperature od oko 30 stepeni, Beograđani neće imati priliku da se osveže na nekom od otvorenih bazena do sredine juna!

Kako kažu iz Sportskog centra „Banjica“ bazeni bi tradicionalno trebalo da budu otvoreni 15. juna “ako to vremenski uslovi dozvole”.

 – Bazeni se dezinfikuju i spremaju za veliko otvaranje. Kao i ranije, sreda će biti „Đački dan“ te će tada đaci moći da se kupaju besplatno uz đačku knjižicu, dok studenti imaju popust tokom cele godine ukoliko ponesu indeks – rekli su sa Banjice.
 

Istog datuma planirano je otvaranje SRC „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu.

– Neki okviran datum je 15. jun, ali ništa još nije sigurno. U toku su pripreme za otvaranje bazena, te ćemo kroz par dana imati detaljnije informacije. Ono što sada znamo je da će, kao i prethodne tri godine, biti organizovana „Galetova besplatna plivaonica“ za predškolce i osnovce sa opštine Stari grad – poručili su iz „Galeta“.

Samo dan kasnije, 16. juna, bazeni u Košutnjaku će otvoriti svoja vrata. Učenike sa Čukarice koji su marljivo učili tokom školske godine Zavod za sport nagradiće besplatnim kupanjem.

– Pored vukovaca, sva deca će moći besplatno da se kupaju sredom uz pokazivanje đačke knjižice. Takođe, svi đaci, kao i studenti će manje platiti kartu ako dođu posle 15 časova. Ono što valja ne treba menjati, te će i ove godine Zavod za sport organizovati besplatne škole plivanja za mališane – ponosno ističu sa „Košutnjaka“.

Podsetimo, bazen „11. april“ na Novom Beogradu će takođe biti otvoren 15. juna, dok u “Olimpu” još ne znaju tačan termin. Kako su rekli, u toku su radovi na sanaciji dečijeg bazena, a od 1. juna učenici osnovnih i srednjih škola moći da se prijave za letnju rekreaciju gde ih očekuju razne škole plivanja, ronjenja i vaterpola, kao i mnogobrojni letnji kampovi.

ULAZNICE SVUDA PO 300 DINARA

Cene ulaznica će biti manje-više iste u svim sportskim centrima, te će Beograđani za dnevnu kartu morati da izdvoje oko 300 dinara, dok će cena poludnevne ulaznice za odrasle iznositi od 200 do 250 dinara.

KASNE TAŠMAJDAN I ADA CIGANLIJA

Beograđani će moći da se brčkaju na „Tašmajdanu“ i Adi Ciganliji tek od 26. juna zbog evropskih prvenstava u sinhronom plivanju, odnosno kajaku. Konačno, plaža na Lidu biće otvorena 1. jula.

Izvor: www.blic.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: