„Balkan Up 2015“ – regionalni festival stendap komedije

Udruženje „Vido” u saradnji sa udruženjem Standup.rs iz Beograda, drugi put u Kragujevcu organizuje regionalni festival stendap komedije pod nazivom „Balkan Up“. Festival će se održati 24. i 25. maja od 20h, u velikoj sali Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

U sali Knjaževsko-srpskog teatra nastupiće sam krem izvođača stendap komedije sa ovih prostora, koji već godinama uspešno izvode svoje performanse u Srbiji a i van granica naše zemlje.

Uoči festivala 8. maja je organizovano uvodno veče stendap komedije u sali PMF-a, na kome je najavljen festival i koje je bilo odlično posećeno. Program festivala: 24.5. Srđan Dinčić, Jelena Radanović i Ana Zlatanović. 25.5. Nenad Danilović (Neša Bridžis), Nikola Silić i Ivan Nikolić. Voditelj programa obe večeri: Aleksandar Perišić. Bez obzira što spada u žanr popularne komedije, stendap je uvek neizbežno imao određeni vid društvene satire.

U eri novih medija, kad su internet i posebno televizijski kanali preplavljeni raznim vidovima komedije, od sitkoma do rijaliti formata, stendap je neka vrsta povratka govorništvu i jednostavnoj formi društvene kritike. Kroz laku, naizgled “bezopasnu” priču, mogu se vrlo oštro i suptilnim sredstvima kritikovati trenutni problemi, kako u lokalnom, tako i u širem, globalnom kontekstu.

Ovaj projekat se ostvaruje preko programa donacija i sponzorstava kulturnih manifestacija koji realizuje Erste banka, uz podršku lokalne samouprave grada Kragujevca, a u koprodukciji udruženja „Vido” i Standup.rs iz Beograda i uz pomoć Knjaževsko-srpskog teatra.

Cena ulaznica u pretprodaji je 300 dinara za 1 dan, a 500 za komplet za oba dana, dok će na ulazu cene biti 400 dinara za 1 dan, a 700 za komplet za oba dana.

Karte će biti u prodaji na dve lokacije: koktel bar Buena Vista (od utorka do subote od 11h do 18h – broj 0645025155), kao i na Medicinskom fakultetu (bife – 0654143926). Karte koje ne budu prodate u pretprodaji biće na raspolaganju na biletarnici na ulazu od 19h. Informacije od utorka na telefone 0645025155 i 0654143926 – zvati od 11h do 18h.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: