Bajk fest otvara novu biciklističku rutu

Bajk Fest koji se održava 2. jula u Kladovu okupiće ljubitelje biciklizma i avanture i kroz zanimljiv program i zajedničku vožnju predstaviće novi turistički proizvod - Đerdapsku biciklističku rutu.

Đerdapska biciklistička ruta koja povezuje Kladovo i Drobeta Turnu Severin dugačka je 228 km i sastoji se od šest manjih ruta koje imaju za cilj da upoznaju bicikliste sa kulturnim i prirodnim blagom ovoga kraja. Mapirano je 15 tačaka, sedam u Srbiji, sedam u Rumuniji i jedna zajednička, a svaka od njih predstavlja jednu od atrakcija koje stvaraju uspomene za ceo život. Đerdapska biciklistička ruta  ima za cilj da pruži priliku domaćem stanovništvu da aktivno provedu svoje slobodno vreme, dok inostrane turiste želi da motiviše da provedu više vremena u ovom regionu. Razvoj rute je podržan od strane Nemačke ogranizacije za međunarodnu saradnju GIZ u Srbiji i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, a na samom događaju biće lansiran i novi sajt koji će predstaviti rutu, njene putanje i atrakcije.

Okupljanje je planirano u Kladovu na kružnom toku na ulasku u grad (Ulica 22. septembra) 2. jula u 09:30 časova i nakon kratke gradske vožnje u Kladovu, biciklisti će se odvesti do Dobreta Turnu Severina i kampa Balotešti gde će učestvovati u brojnim programima, kao što su biciklističke igre i muzički programi, dok će u Kladovu imati prilike da se oprobaju u besplatnim vožnjama kajakom.

Bajk Fest deo je festivala Blue Week (Plava nedelja) koji ima za cilj da proslavi Međunarodni dan Dunava, a održava se u organizaciji Dunavskog centra za kompetenciju, Turističke organizacije Kladovo, udruženja Cyclomaniacs, Biciklističkog udruženja Đerdap i udruženja Wild Serbia.

Više informacija: http://blueweek.org/

Bike Fest program

Subota 2. jul

09:30-10:00 – Kratka vožnja u Kladovu – Dve grupe biciklista sastaće se na ulazu u grad a potom zajedno proći kroz crvenu traku i simbolično otvoriti Biciklistički informativni centar nove Đerdapske biciklističke rute.

10:00 – 12:30Polazak za Drobetu Turnu Severin – Nakon kratkog odmora na plaži u Kladovu grupa će krenuti prema susednom gradu Drobeta Turnu Severin.

12:30 – 13:00Gradska vožnja u Drobeti Turnu Severin – U cilju promocije novog turističkog proizvoda, dve grupe će voziti kroz Drobeta Turnu Severin a potom krenuti prema kampu Balotešti.

14:00 – 14:30Dolazak u Balotešti kamp – U kampu Balotešti učesnici će dobiti majice i bedževe. Kratak odmor i priprema za popodnevni deo programa.

14:30 – 20:00 – Poslepodnevni program – Učesnici će imati priliku da istraže okolna brda ili neku od znamenitosti duž Đerdapske biciklističke rute.

20:00 – 20:30Biciklističke igre – Kako bi isprobali svoje veštine, biciklsiti će se u prijateljskoj atmosferi takmičiti u različitim biciklističkim igrama.

20:30 – 22:30– Odmor

22:30 – 00:00  – Večernji koncert – Večernji sati su rezervisani za program benda New Deal, dok će se nakon rok programa veče nastaviti u stilu elektronske muzike.

Nedelja 3. Jul

09:00 – 16:00 Slobodno vreme– Učesnici mogu da se opuste pored bazena u kampu Balotešti ili istraže jednu od 3 rute na rumunskoj ili srpskoj strani koja broji 15 znamenitosti.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: