Akademac: „Tri, četiri… sad!“

Na prvom programu Radio-televizije Vojvodine u subotu 1. oktobra počinje nova, peta sezona studentskog serijala "Akademac". Tema prve emisije biće brucoši i studentski život.

Kako i priliči, na početku akademske godine emisija se obraća brucošima – dotičući istovremeno i one iskonske, životne postulate koji daju okvir životu jednog studenta.

Sa studentima i studentkinjama razgovarao je profesor Fakulteta dramskih umetnosti, glumac Dragan Petrović-Pele i podelio brige oko novog životnog razdoblja kao i dragocene savete.

Svi koji imaju dilemu gde da se smeste u univerzitetskim gradovima, u stanu ili domu, u novom „Akademcu“ moći će da pogledaju prilog i o ovoj temi.

Emisija je na programu u 12.10 časova, a moći će da se pogleda i na odloženo na sajtu Radio-televizije Vojvodine.

Urednica i scenaristkinja – Tamara Burević, reditelj – Manuel Srbin, voditeljka – Ana Bojović.

„Akademac“ je emisija Rubrike za decu i mlade RTV-a. Namenjena je prevashodno studentskoj populaciji kao i osobama kojim je stalo do ličnog razvoja. U ovoj emisiji se čuje glas mladih ljudi, njihova razmišljanja, kritički stavovi i planovi. Pitani su ali mogu i oni da pitaju. I to: rektora, dekane, ministre, privrednike, psihologe, lekare, profesore…

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: