Acoustic Strings: Plesni odmor od 10-časovnih smena

Svirke Acoustic Stringsa već godinama među ljubiteljima gitarskog zvuka važe za najđuskavije događaje u beogradskom noćnom životu.

Domaći cover sastav Acoustic Strings, prepoznatljiv po Indie rock i Grundge obradama, nastupiće ove nedelje (cetvrtak 28. januar ) u klubu Peron u Savamali. Oni u plesnom maniru sviraju hitove Chainsa, Parl Jama, Blura, The Cure-a, The Smithsa, ali i bendova poput Gorillaz, Depeche Mode, King of Leon, pa čak i Prodigy…. Međutim, ne može se reći da su oni tipičan cover band, pošto svakoj numeri daju i svoj karakterističan pečat.

 Poznatim hitovima dodajemo gruv i dodatnu tzv. punk energiju koja je originalno naša. Svirajući autentične teme na koje ad hoc improvizujemo, širimo perspektivu i dodajemo komentar, dvadeset ili trideset godina posle. To jest, danas. Mi nismo klasični cover bend, niti smo to ikada bili – objašnjavaju momci iz Stringsa. 

Takođe, AS su najavili su da su znatno proširili repertoar, ali i promenili neke svoje stare aranžmane, tako da će ova svirka na neki način biti novi početak. 

 I stari fanovi mogu da se iznenade sasvim novim Stringsima. Ali glavni cilj ostaje isti. A to je da u formi rock predstave doživimo zajedničku katarzu sa publikom, odnosno oslobođenje od dnevnih radnih obaveza, desetočasovnih smena, ubrzanog života – kaži Stringsi.
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: