Za najbolju ideju 25.000 EUR

Kompanija "Ericsson" otvorila je nagradni konkurs "Ericsson Innovation Awards 2016" (EIA 2016), koji pruža priliku studentima iz celog sveta da razviju svoje inovativne ideje u saradnji sa ekspertima iz "Ericssona".

Tema ovogodišnjeg EIA konkursa je budućnost gradskog života. Do 2050, očekuje se da će oko 70% svetske populacije stanovati u urbanim sredinama, i upravo pametni gradovi predstavljaju priliku za poboljšanje životnog standarda milijarde ljudi. Iz tog razloga je konkurs i fokusiran na ideje koje koriste IKT, kako bi poboljšali kvalitet gradskog života i omogućili da budući gradovi budu kreativna, povezana i održiva mesta za život i rad.

Svi studenti imaju pravo učestvovanja, a EIA 2016 konkurs otvoren je za timove od dva do četiri člana. Nakon prijave, koja se završava 30. novembra 2015, imena deset polufinalista biće objavljena 18. decembra 2015. Devet od deset polufinalista izabraće žiri „Ericssona“, a preostali polufinalista biće izabran javnim glasanjem.

Svaki od deset timova radiće sa dva odabrana „Ericsson“ eksperta na razvoju održivog projekta i na biznis planu za svoju ideju. Četiri tima koje izabere žiri, učestvovaće u EIA 2016 velikom finalu u Stokholmu u Švedskoj. 
Tim koji pobedi, osvojiće nagradu u vrednosti od 25.000 EUR, a drugoplasirani nagradu od 15.000 evra. Takođe, polufinalisti će dobiti priliku za praksu ili zaposlenje u kompaniji „Ericsson“.

Za više informacija i prijave na „Ericsson Innovation Awards 2016“ konkurs, posetite sajt: http://www.ericsson.com/innovationawards.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: