Traži se vitez od kulture!

TRAŽI SE: Vitez od kulture koji će sačuvati kulturnu baštinu svog kraja od njenog najvećeg neprijatelja – ZABORAVA. Borba je počela 1. septembra i trajaće sve do 1. novembra 2015. godine.

Vitez može biti bilo kog uzrasta ili pola, a samo remek-delo može biti snimljeno bilo kakvom vrstom sokoćala*. Zašto baš snimanje? Zato što je video savršen način da ispričaš priču o svom omiljenom mestu, događaju ili ljudima koji su značajni za kulturu tvoje zajednice,

Kulturna baština se čuva tako što se celokupna javnost upoznaje sa postojanjem onoga što je tema tvog filma. Na taj način možemo da pokrenemo akciju spašavanja onoga do čega je tebi stalo, ukoliko za tim postoji potreba. Svedoci smo toga da živimo u vremenu koje podstiče brzu razmenu informacija, koje nisu uvek verodostojne i proverene. U takvom svetu ostavljen je veoma mali prostor da se kulturnoistorijski bitne teme probiju do javnosti. Međutim, brojni posvećeni ljudi širom sveta čuvaju kulturnoistorijske spomenike od zaborava zahvaljujući savremenim tehnologijama – digitalizaciji, filmovima i slikama. Na taj način se produžava njihov vek, kako bi ih upoznale nove generacije koje će imati neke svoje ideje i maštanja.

Upravo zbog toga što niko ne može da zna šta nam donosi sutrašnji dan, želimo da ovakvom kampanjom svake godine podstaknemo što više ljudi, naročito mladih, da se upoznaju sa sopstvenom kulturom, i da oni budu ti koji će nas upoznati sa njom upravo uz pomoć filma.

Pridružite se našoj misiji i postanite VITEZ OD KULTURE!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: