TANJUG i Mikser nagradni konkurs

Novinska agencija TANJUG i kreativna platforma Mikser raspisuju NAGRADNI KONKURS za najbolji kratki, amaterski video rad na temu izbeglica/migranata, koji će biti prikazani na izložbenom prostoru TANJUG-a na predstojećem Media sajmu, koji se održava od 28. oktobra do 1. novembra na Beogradskom sajmu.

USLOVI I CILJ KONKURSA

Na konkurs se mogu prijaviti svi koji se video stvaralaštvom ili novinarstvom bave amaterski, sa terirorije Srbije .

Tema video rada su izbeglice sa Bliskog istoka u Srbiji, a izbor forme je slobodan. Video rad ne sme biti duži od dva minuta.

Cilj konkursa je dizanje svesti o položaju i životu izbeglica sa Bliskog istoka koje prolaze kroz našu zemlju, kao i ispitivanje različitih vizura i gledišta o ovom problemu, imajući u vidu interpretacije autora koje mogu da pruže drugačiji ugao od reportaža i medijskih izveštaja.

ŽIRI

Najbolji rad izabraće Žiri konkursa u sastavu: direktorka Tanjuga Branka Djukić, kreativna direktorka Miksera Maja Lalić i professor i reditelj Stanko Crnobrnja.

GENERALNI USLOVI

Na konkurs se može prijaviti pojedinac ili grupa autora. Svaki aplikant može poslati najmanje jedan, a najviše tri video rada. Video radove je moguće postaviti na online platformu (Vimeo ili Youtube) ili ga poslati putem servisa za razmenu sadržaja (wetransfer, sendspace).

NAČIN PRIJAVLJIVANJA

Link ka video radu slati na konkurs@mikser.rs sa naznakom “Konkurs za video autore”. Prijava treba da sadrži ime i prezime (grupe) autora, kratku biografiju, siže video rada i kontakt . ROK Prijave poslati do 20. oktobra u ponoć.

NAGRADA

Autor pobedničkog video rada dobija Samsung GALAXY S6, kao i javnu projekciju rada na Medija sajmu, u okviru izložbenog prostora Tanjuga, kao i na sajtu Tanjuga.

VAŽNA NAPOMENA

Prijavom na konkurs, kandidat garantuje da je originalni tvorac rada. Svaki spor nastao po pitanju autorstva isključivo je odgovornost kandidata.

DODATNE INFORMACIJE NA: office@mikser.rs

ORGANIZATORI

TANJUG www.tanjug.rs

Mikser www.mikser.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: