Takmičenje Case Challenge

Case Challenge je takmičenje u rešavanju studije slučaja koje će se desiti po drugi put ove godine u novembru mesecu u prostorijama Privredne komore Beograda. Projekat ima za cilj spoj kompanija sa mladim talentima i razvoj praktičnih veština učesnika. Dešava se u drugoj polovini novembra, a samo finale događaja desiće se 2. decembra kada će finalisti dobiti priliku da svoja rešenja predstave kompanijama za koje su rešavali studiju slučaja. Najbolji takmičari kao nagradu dobijaju prakse u kompanijama za koje su se takmičili.

Cilj je da u saradnji sa partnerima kroz organizaciju niza edukativnih radionica doprinesemo stvaranju okruženja i mogućnosti za sticanje znanja i veština, u kojem će se mladi, srednjoškolci i studenti, podstaći na samostalno preduzimanje inicijative, kreativnosti, motivisati na donošenje poslovnih odluka i efikasno rešavanje poslovnih problema.

Kompanije koje će zadavati studije slučaja su vodeće u svojim oblastima, i to su Devana Technologies, Coca-Cola Hellenic, Delhaize, Tesla i NIS. Pored nagrada koje su pripremile kompanije, tu su i nagrade kojima je niz institucija i drugih firmi rešilo da podrži projekat.

Prvi Case Challenge koji se desio u maju ove godine je spojio 90 timova, tačnije 290 prijavljenih učesnika sa kompanijama partnerima. Od toga je preko 10 ljudi odradilo svoje prakse u kompanijama, a jedna osoba se zaposlila u kompaniji za koju je radila praksu.

Prijave su otvorene do 7. novembra i sve informacije, detalje o projektu i forme za prijavljivanje možete pronaći na našem sajtu. Preuzmi odgovornost za svoju budućnost, prijavi se!

Izvor: Kancelarija za mlade

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: