Studentima milion dinara za najbolju ideju o razvoju regiona

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je danas Konkurs za visokoškoske ustanove za izbor najboljih projektnih ideja, koje za cilj imaju predstavljanje investicionog projekta u jednom regionu ili delu regiona u Srbiji.Kako je saopšteno, ukupan nagradni fond za najbolje rangirane predloge projektnih ideja je četiri miliona dinara, dok je vrednost prve nagrade milion dinara.

Konkurs je otvoren do 31. marta, 2017. godine, a pravo učešća imaju projektni timovi akreditovanih visokoškolskih ustanova, koje može činiti jedan profesor u ulozi mentora i studenti te ustanove.

„Ovim konkursom želeli smo da pokrenemo mlade da razmišljaju o razvoju svog regiona i o unapređenju zajednice u kojoj su rođeni ili u kojoj žive. Svaki deo Srbije ima svoju specifičnost, koja može da doprinese kako lokalnom, tako i nacionalnom razvoju, a naša želja je da ohrabrimo mlade da pokažu svoju kreativnost i inovativnost i daju svoj doprinos regionalnoj prepoznatljivosti“, izjavio je v.d. direktora RAS Željko Sertić.

Svaki projektni tim može podneti samo jedan predlog projektne ideje, a visokoškolska ustanova može učestvovati na konkursu sa više projektnih timova. Projektne ideje se ne moraju odnositi na region u kome se nalazi sedište visokoškolske ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, o izboru najboljih projektnih ideja odlučivaće Komisija.

Drugoplasirana ideja biće nagrađena sa 800.000 dinara, trećeplasirana sa 600.000 dinara, dok će po 400.000 dinara biti nagrađeni projektni timovi u posebnim kategorijama: najbolje brending rešenje, rešenje za najbolji uticaj na životnu sredinu, rešenje za najbolji doprinos novom zapošljavanju i rešenje za najbolji uticaj na razvoj zajednice.

Izvor: www.rtv.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: