“Šarli ebdo” nagrađuje mlade iz celog sveta

Francuski satirični nedeljnik "Šarli ebdo" ustanovio je novu literarnu nagradu za mlade kojom će biti nagrađivani najzabavniji tekstovi srednjoškolaca i studenata na zadatu temu, saopštio je danas taj list.

Nagrada “Šarli ebdo” otvorena je za sve mlade od 12 do 22 godine koji vladaju francuskim jezikom bez obzira gde žive. Ovogodišnja tema biće “Kada bismo školsku klupu zamenili za…”.

List je naveo da je dobio brojne crteže mladih slobodnog duha posle terorističkog napada na redakciju 7. januara 2015. godine kada je ubijeno 12 osoba, među kojima su bili i karikaturisti nedeljnika.

“Šarli ebdo je list koji ima smelost. Ta upravo želimo da prenesemo na mlade, da se oslobode”, navedeno je u saopštenju uz napomenu da očekuju “neobične tekstove u svim oblicima humora”. Mladi će tekstove moći da šalju od 24. februara do 20. aprila na sajt www.leprixćarlie.fr.

Žiri će predstavljati novinari lista koji će od 12. do 26. maja izabrati deset finalista. Dodela nagrade biće 1. juna, a tri najbolja teksta dobiće novčanu nagradu od po 1.000 evra.

Izvor: www.021.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: