Pozorište Dadov iz Beograda upisuje drugu generaciju mladih talenata u školu glume u Čačku

Omladinsko pozorište ,,Dadov’’ iz Beograda nastavlja rad sa mladima u Regionalnom centru u Čačku i ove školske godine. Nakon uspešne realizacije nastave u školi glume u Čačku koju je prošle godine pohađalo više od 80 osnovaca i srednjoškolaca iz Čačka i okoline, održaće se audicija za prijem novih polaznika, a stari polaznici nastaviće dalje školovanje uz zahtevnije glumačke zadatke i ozbiljniji rad.

Nakon samo jedne godine rada sa mladim talentima iz Moravičkog kraja postignuti su sjajni rezultati: održana su dva javna časa glume u Čačku, pripremljena je i odigrana predstava Dejvida Memeta ,,Pačije varijacije” u matičnom pozorištu u Beogradu, a Aleksandra Arizanović iz Kraljeva, polaznica najstarije grupe, uspešno je položila prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti u Novom Sadu na odseku za glumu.

Audicija za nove polaznike Škole glume i govora zakazana je za 12. i 19. septembar 2015. godine u 12 časova u prostorijama Visoke škole tehničkih strukovnih studija u Čačku. Za audiciju je potrebno pripremiti MONOLOG, RECITACIJU i IMITACIJE.

DAD_8544

Časove glume će, baveći se različitim oblastima, držati reditelji Darijan Mihajlović, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Predrag Stojmenović, profesor Akademije umetnosti u Beogradu i Vladan Đurković, umetnički direktor pozorišta DADOV, dok će časove dikcije predavati redovan profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Radovan Knežević. Nastava se realizuje subotom. Kroz 30 dvočasa glume sa četiri različita vrhunska predavača specijalizovanih iz različitih oblasti glumačkog zanata, polaznici ove škole će imati priliku da za dva semestra (od oktobra 2015. do juna 2016. godine) savladaju osnove glume.

DAD_8607

Nakon ciklusa od 30 časova, polaznici ŠKOLE GLUME I GOVORA pripremiće Javni čas na kome će prezentovati sve ono što su naučili za vreme semestra. Osim toga, pozorište DADOV će organizovati Javni čas i u prostorijama matičnog pozorišta u Beogradu.

Da podsetimo, pozorište “Dadov” iz Beograda tokom dugogodišnjeg rada iznedrilo je nekoliko stotina glumaca, bez kojih bi srpska pozorišna, televizijska i filmska scena bila nezamisliva. Od Miloša Žutića, Svetlane Cece Bojković, Jelisavete Seke Sablić, Feđe Stojanovića, Mirjane Karanović, Dare Džokić, Marka Živića, Miloša Samolova, Gorana Jevtića do glumaca najmlađih generacija Tamare Dragičević, Ivana Zekića, Miloša Bikovića i Brankice Sebastijanović, gotovo u svakoj generaciji glumaca ima predstavnika ovog teatra.

Za upis novih članova – informacije putem telefona 061- 175 94 86 ili adrese skolaglumecacak@dadov.rs.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: