Postanite “Y faktor”

CPN poziva sve sa novim idejama da se prijave na takmičenje naučnih komunikatora pod nazivom “Y faktor”.

U ovogodišnjoj Noći istraživača, CPN će učestvovati u organizaciji takmičenja naučnih komunikatora pod nazivom “Y faktor”. Takmičenje će biti održano u petak, 25. septembra, u sali Apolo u Domu omladine u Pančevu.

“Y faktor” je takmičenje namenjeno mladim naučnicima (studentima osnovnih, master i doktorskih studija), ali i svima koji imaju ideje za start ap projekte iz oblasti visokih tehnologija. Učesnici na raspolaganju imaju 5 minuta, tokom kojih treba da na zanimljiv i popularan način predstave naučnu ili startap ideju.

Korišćenje video prezentacija tokom nastupa nije dozvoljeno, ali takmičari mogu da koriste različite rekvizite, ograničene na ono što mogu poneti u ruci.

Prijave za učešće otvorene su od 3. do 17. septembra, a svi zainteresovani treba da pošalju kratku biografiju (500 do 800 karaktera) i video snimak sa izloženom idejom u trajanju od 3 minuta.

Prijave se šalju na mejl adresu centar@cpn.rs, sa naslovom “Y faktor”.

Potrebno je da kandidati postave video na YouTube ili neki sličan servis, i u mejlu pošalju link koji vodi do sadržaja. U kratkom videu u trajanju do 3 minuta treba objasniti startap ideju ili naučni fenomen, pojasniti startap ili naučni pojam ili ispričati omiljenu startap ili naučnu zanimljivost. Kvalitet snimka neće biti uziman u obzir pri selekciji kandidata, dok god bude dovoljno vidljiv i razumljiv.

Komisija će odabrati deset učesnika koji će nastupiti tokom Noći istraživača na finalnom takmičenju, a izabrani takmičari proći će dvodnevnu obuku javnog nastupa u CPN. Članove komisije čine stručnjaci iz oblasti nauke, preduzetništva i popularizacije nauke.

Pobednici će se birati na osnovu toga koliko su jasni i razumljivi, načina prezentovanja, originalnosti i mogućnosti realizacije projekta.

Centar za promociju nauke obezbediće pobedniku promociju svog projekta, dok će prva tri mesta biti nagrađena godišnjom pretplatom na časopis Elementi.

“Y faktor” je deo bogatog programa manifestacije Noć istraživača, koja se, 25. septembra, po šesti put održava u mnogim gradovima Srbije. Centar za promociju nauke, uz Univerzitet u Novom Sadu, kao jedan od partnera na projektu učestvuje u organizaciji manifestacije u gradovima Vojvodine.

Pošaljite prijavu za takmičenje “Y faktor” na adresu centar@cpn.rs.

Izvor: Elementarium

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: