Otvoreno je selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“

U okviru kampanje kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji raspisali su Instagram selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“ čiji je cilj promovisanje mesta srpske i evropske kulturne baštine.

U okviru kampanje kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji raspisali su Instagram selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“ čiji je cilj promovisanje mesta srpske i evropske kulturne baštine. Takmičenje je otvoreno 16. aprila i traje do 21. maja 2018. godine. Na takmičenju mogu da učestvuju svi stanovnici Srbije stariji od 16 godina.

Potrebno je da takmičari na svom Instagram profilu podele „selfi“ sa primerom srpskog ili evropskog kulturnog nasleđa, taguju EU info centar uz hashtag-ove #EvropaZaKulturu i #EuropeForCulture i mogu da osvoje jednu od tri vredne robne nagrade:

1. nagrada, robni vaučer u vrednosti od 300€,

2. nagrada, robni vaučer u vrednosti od 200€,

3. nagrada, robni vaučer u vrednosti od 100€ (u dinarskoj protivvrednosti).

Odluku o najboljim fotografijama doneće tročlani žiri koji čine po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, EU info centra i profesionalnog udruženja fotografa. Svečano proglašenje pobednika biće održano 31. maja u EU infoi centru, kada će istovremeno biti otvorena i izložba napravljena od 20 najlepših selfija (3 pobednička i 17 najkreativnijih po oceni žirija).

Pravila takmičenja nalaze se ovde.

Za dodatne informacije i medijska gostovanja obratite se Mariji Stevuljević na marija.stevuljevic@euinfo.rs.
***
Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope. Pod istim sloganom, Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža (EU info centar Beograd i EU info kutci u Nišu i Novom Sadu) organizuju kampanju promocije kulturnog nasleđa koja će trajati tokom čitave godine.

Više od 40 događaja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i drugim gradovima biće organizovano tokom kampanje čiji je cilj da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima, pojača svest o zajedničkom kulturnom nasleđu i ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru.
Sve događaje možete pratiti na sajtu kampanje http://euinfo.rs/evropska-godina-kulturnog-nasledja/ kao i na društvenim mrežama putem haštagova
#EvropaZaKulturu
#EuropeForCulture.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: