Otvoreni konkursi iz oblasti fotografije, grafičkog i prostornog dizajna

PDP Conference 2015 raspisuje konkurse iz oblasti dizajna plakata, prostornog dizajna i fotografije!

Sedma po redu PDP konferencija biće u duhu genijalnih ideja koje se mogu realizovati bez obzira na visinu budžeta ili tehničko savršenstvo. Posetioce će stimulisati da razmišljaju o svojim budućim projektima oslanjajući se na sopstvenu kreativnost. Tema ovogodišnje konferencije, LoFiHi, sugeriše na stvaralaštvo kojim dominiraju ideja i koncept, a predavači koje će publika imati priliku da čuje predstaviće svoje projekte koji su uspešno izvedeni s minimalnim budžetom ili bez njega. Konferencija će se održavatiod 3. do 6. septembra 2015. godine, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika.

Konkurs za LoFiHi izložbu (ubaciti link: http://pdp.rs/konkursi/) je otvoren do 20. jula, a raspisan je u tri kategorije – dizajn plakata, prostorni dizajn i fotografija.

Izazov sa kojim će biti suočeni učesnici konkursa za dizajnplakata je štampa radova na Rizografu A3 formata, uz korišćenje tri boje – crvene, plave i crne. Tema konkursa je slobodna, ali svojim sadržajem ne sme propagirati rasnu, versku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu diskriminaciju. (link: http://pdp.rs/plakat/)

Konkurs iz oblasti prostornogdizajna PDP konferencija raspisuje u saradnji sa Centrom za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju – SCEN. Tema konkursa je Izrada idejnog rešenja uređenja prostora KC Fabrike u Novom Sadu za potrebe PDP konferencije, a zadatak konkursa je da ponudi celokupno vizuelno rešenje uređenja prostora koje će identifikovati publiku sa sadržajem, kao i prostornu organizaciju programskog sadržaja PDP konferencije u prostoru SKC Fabrike. Više detalja o ovom konkursu možete pogledati ovde (link: http://pdp.rs/prostor/)

PDP Konferencija uz saradnju sa kolektivom ULICE Fotografija organizuje fotografskikonkurs za izložbu fotografije u dve kategorije: pojedinačna fotografija i serija fotografija na temu „ULICE“. Cilj konkursa je da fotografi pokažu šta sve za njih predstavlja ulica – da zabeležite trenutak, pronađu inspiraciju u svakodnevnom životu, ljudima, ambijentu, arhitekturi i drugim motivima koji mogu da prikažu atmosferu i prenesu karakter ulica. Više o ovom konkursu (link: http://pdp.rs/fotografija/)

O PDP Konferenciji

PDP je međunarodna konferencija na kojoj se održava serija predavanja renomiranih autora i stručnjaka iz različitih kreativnih oblasti. Potrudili smo se da ceo program ove godine organizujemo na jedinstvenom prostoru grada sa predavanjima u Studentskom kulturnom centru Fabrika. Konferencija je prethodnih godina bila posvećena štampi, dizajnu i fotografiji, odakle i potiče naziv PDP (Print, Design, Photography). Ove godine će se polje delovanja proširiti i na druge kreativne sfere, pa će događaj prerasti u „konferenciju kreativnih medija“ čime ćemo otvoriti mogućnost da se studenti i mladi kreativci edukuju i predstave u različitim poljima kreativnog rada. Pored predavanja u okviru manifestacije održavaju se radionice, izložbe, panel diskusije i druge aktivnosti. Kao i do sada, ponosno ističemo da se poseta konferenciji ne naplaćuje, kao ni kotizacije za radionice i učešće u konkursima.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: