Otvoreni konkursi iz oblasti dizajna plakata i fotografije

PDP Conference 2017 (www.pdp.rs) te poziva da se prijaviš na internacionalne konkurse iz dizajna plakata i fotografije i sa svojim radovima učestvuješ na ovogodišnjoj izložbi.

Deveta po redu PDP konferencija (ubaciti link: https://www.facebook.com/pdp.novisad) biće posvećena pitanjima šta je to što je “As It Should Be” u oblastima kreativnih medija. Organizator raspisuje konkurse za radove koji će biti izloženi na konferenciji i objavljeni u Zborniku radova.

Konkursi (ubaciti link: http://pdp.rs/) su otvoreni do 15. septembra, a raspisani su u dve kategorije: dizajn plakata i fotografija.

Design As It Should Be

Konkurs za izložbu plakata (ubaciti link: http://pdp.rs/PDP%20Poster%20SRB.pdf) na temu “Design As It Should Be” traži odgovore na pitanje šta (danas) predstavlja dobar dizajn. Kažu da je dobar dizajn empatičan. Kažu da usrećuje i pomaže. Kažu da priča priču. Da podstiče i ohrabruje. Da iznenađuje, zasmejava, postavlja pitanja, podstiče razmišljanje. PDP konferencija te poziva da učestvuješ na konkursu i kroz oblik, tipografiju, boju ili kombinaciju više izražajnih sredstava, odgovoriš na pitanje – Šta je za tebe dobar dizajn?

Više informacija o konkursu, pogledaj ovde (ubaciti link: http://pdp.rs/PDP%20Poster%20SRB.pdf) .

Svoje radove, kao i sva pitanja možeš poslati na pdp.plakat@gmail.com

Capture THE Moment: As It Should Be

Foto konkurs na temu “Capture THE Moment: As It Should Be” otvoren je za sve profesionalne ili amaterske fotografe. Kroz pojedinačne fotografije ili serije fotografija želimo da vidimo koji su to mali, ali neprocenjivi trenuci koji te pokreću kao pojedinca? Šta ti izvuče dan i zbog čega voliš da si ti baš ti i da si tu baš gde jesi. U tom trenutku. Jednom. Ali neponovljivom. Trenutak u kom je sve baš kako treba. Tegla neotvorenog čokoladnog krema. Tvoja baka kako pravi palačinke. Nešto što voli da ti se sklupča u krilo i dremne tu. Ma sve i da te dotakne zeleno svetlo na semaforu, u gluvo doba noći – uhvati trenutak, pošalji nam fotografiju semafora i ispričaj nam tvoju i njegovu priču. Priču o sreći.

Više informacija o konkursu, pogledaj ovde (ubaciti link: http://pdp.rs/pdp_konkurs.pdf).

Svoje fotografije, kao i sva pitanja možeš poslati na pdp.fotografija@gmail.com

O PDP Konferenciji

Od 19. do 22. oktobra 2017. godine biće održana deveta po redu PDP konferencija kreativnih medija, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika. Tema konferencije “As It Should Be” će govoriti o tome da baviti se vizuelnom komunikacijom znači preuzeti odgovornost za kreiranje, podsticanje i menjanje kolektivnog mišljenja. Snažan alat je u rukama vizuelnih stvaraoca, stoga temom As It Should Be podstičemo razmišljanje – da li i na koji način umetnikov rad olakšava ili ulepšava čovekovu stvarnost? Kroz predavanja i radionice učićemo šta je stvarno važno u procesu kreiranja koncepta, kao i kako kroz flert forme i funkcije postići estetski i upotrebni maksimum. Takođe, tema As It Should Be će dati odgovor na pitanje na koji način kreativne industrije mogu da utiču na regeneraciju društva i  poboljšanje života ljudi na ličnom i kolektivnom nivou.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: