Otvorene prijave za takmičenje Telenor Smart City Challenge Serbia

Prvo takmičenje za kreiranje aplikacija za pametne gradove u Srbiji organizuje udruženje BEUM pod generalnim sponzorstvom kompanije Telenor Srbija, uz podršku Friedrich Naumann fondacije i ICT Hub-a. Traže se rešenja na polju ekologije, saobraćaja, prevoza, putovanja i kupovine.

Stručni žiri u sastavu Branislava Gajić Stanojević – Infostud, Vladimir Tošić – Telenor, Kosta Andrić – ICT Hub i Đorđe Đorđević – BEUM, će da izabere 10 najboljih timova kao finaliste takmičenja. Izabrani će ući u osmomesečni program obuke i mentorstva u ICT Hub-u, gde će, osim novih znanja o pokretanju i vođenju startapa, steći i neophodno znanje o problematici pametnih gradova i IoT-u, dobiti priliku da se povežu sa najrelevantnijim regionalnim stručnjacima u ovim poljima, kao i pristup pravnoj, PR i HR podršci tokom čitavog programa.

Najbolja 3 tima, po oceni stručnog žirija će imati mogućnost pristupa posebnom novčanom fondu za dalji razvoj najboljih rešenja u vrednosti od 10.000€, uz obezbeđivanje tromesečnog radnog prostora za ceo tim u ICT Hub-u, dok će prvoplasirani tim dobiti i dvonedeljno studijsko putovanje u inostranstvo i posetu nekom od svetskih tehnoloških inkubatora.

Prijave su otvorene od 25. jula do 25. avgusta 2016. godine. Formular za prijave i uslovi konkursa predstavljeni su na web sajtu www.smartcitychallenge.rs

Izvor: www.icthub.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: