Otvoren konkurs „Nova tehnološka preduzeća“

ICT Hab i Ministarstvo omladine i sporta pomažu studentima da pokrenu sopstveni biznis.

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo “ICT Hab” (ICT Hub) pozvao je danas sve studente početnih i završnih godina studija da se do 20. septembra prijave na konkurs „Nova tehnološka preduzeća“, čiji je cilj podsticanje mladih na preduzetništvo i samozapošljavanje.

Konkurs sprovodi „ICT Hab“ uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a ideja je da se doprinese povećanju zaposlenosti u Srbiji.

Na konkurs mogu da se prijave studenti, starosti do 30 godina, nakon čega će biti izabrano 80 njih koji će dobiti šansu da budu deo programa.

Za studente završnih godina projekat podrazumeva besplatan šestomesečni program podrške razvoju preduzetničkih veština u oblasti informaciono–komunikacionih tehnologija (IKT) i pokretanju sopstvenog biznisa. Nakon obuke planirano je otvaranje najmanje četiri start-apa u oblasti IKT.

Odabrani studenti početnih godina proći će dvomesečnu „Školu poslovnog iskustva“, koju će voditi uspešni preduzetnici iz Srpske asocijacije menadžera (SAM) i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE), što će im pomoći da u budućnosti samostalno razvijaju ideje i projekte. Neke od tema su: razvoj biznis modela, konkurentnost, upravljanje stresom, startegije prodaje poslovnim korisnicima i prezentovanje investitorima.

„Želimo da mladima predočimo mogućnosti koje za njih otvara IT (IT) preduzetništvo, da im pomognemo da preduzmu prve korake, upoznaju se sa preduzetnicima koji imaju ista interesovanja i ciljeve i suočavaju se sa jednakim izazovima. Cilj nam je da mladim IT talentima pružimo neophodnu podršku kako bi realizovali svoje ideje i ostvarili značajne poslovne uspehe kakve su postigli svetski start-apovi“, izjavio je Kosta Andrić, projektni direktor ICT Hab-a.

Više informacija o konkursu nalazi se na sajtu http://icthub.rs/ntp

Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo “ICT Hab”, nalazi se u Beogradu u Naučno-tehnološkom parku “Zvezdara”. Projekat „ICT Hab“ realizovali su DNA Komunikejšns (DNA Communications) i Orion Telekom u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Pored njih, partneri projekta su i Srpska asocijacija menadžera (SAM) i SPEA (Serbian Private Equity Association).

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: