New štrafta u Beogradskom izlogu Konkurs za mlade dizajnere

Beogradski izlog Kulturnog centra Beograda i Modni studio Click u godini jubileja, 25 godina rada obe institucije, pozivaju mlade dizajnere da pošalju predloge na Konkurs pod sloganom New Štrafta.

Poziv je otvoren do 25. aprila 2016, i namenjen je dizajnerima iz Srbije.

TEMA
Tema konkursa New štrafta u Beogradskom izlogu posvećena je novom, svežem i drugačijem vidjenju savremenog urbanog dizajna beogradskog suvenira.  U skladu s tim se očekuje da predložena rešenja kao svoju polaznu tačku koriste slike, vizure i beogradski način života, posmatrane u njihovim najširim okvirima. Poželjno je da ponuđena rešenja i koncepti odišu urbanim pristupom, autentičnošću, visokim stepenom inovativnosti i dizajnom jasnih formi.

Potrebno je da idejna rešenja proizvoda budu optimizovana za serijsku proizvodnju, kao preduslov postajanja delom prodajnog asortimana Beoizloga.
Posebno će biti  vrednovana rešenja koja budu racionalna za implementaciju u okviru lokalnih proizvodnih kapaciteta.

Predmet konkursa mogu da budu predmeti za svakodnevnu upotrebu, dizajn koncepti, zatim  nameštaj, rasvetna tela, različiti elementi enterijera, oprema za kuću, proizvodi modne konfekcije.., posmatrani kroz prizmu mogućeg beogradskog suvenira

USLOVI KONKURSA
Pravo na učešće imaju mladi profesionalci, dizajneri do 35 godina starosti, kao i studenti, diplomci i postdiplomci studija dizajna iz Srbije.
Aplikanti mogu da budu pojedinci ili grupe. Svaki aplikant može da predloži najviše do 3 rada.
Potrebno je da se učesnici prijave i da registruju svoje rešenja popunjavanjem onlajn formulara koji se nalazi na http://kcb.org.rs/KonkursPrijava/tabid/1120/Default.aspx do 25. aprila 2016, u 23.59.

Autori odgovaraju za originalnost i autorska prava za ponuđena rešenja.

Rezultati konkursa će biti objavljeni 11. maja 2016. na veb-sajtu Kulturnog centra Beograda, www.kcb.org.rs;  i Modnog studia Klik,
ŽIRI
Slavimir Stojanović, predsednik

Nana Radenković, Nova Iskra

Danko Radulović, dizajner
Dragana Rusalić, urednica Dizajn centra BI
Nenad Radujević, direktor Modne agencije Klik

NAGRADE su novčane
– I nagrada –  100.000din

– II- nagrada- 50.000 dinara

– III – nagrada – 20.000 dinara

– Nagrađeni i odabrani radovi, ukupno 10, biće na izložbama u Beogradskom izlogu KCB, Knez Mihailova 6
– Odabrani radovi biće predstavljeni  u Galeriji BB u Vroclavu, Poljska, Evropskoj prestonici kulture 2016, u decembru 2016.
– Moguća je finansirana produkcija odabranih radova sa ciljem da oni postanu deo prodajnog asortimana suvenira Beogradskog izloga u 2016/2017.

VAŽNE NAPOMENE
Poželjno je da odabrani radovi za ilaganje u Beogradskom izlogu i na izložbi u Vroclavu budu izvedeni u formi funkcionalnih prototipova. Žiri će prihvatiti i prezentaciju radova kroz druge medije: video, animaciju, story board.
Odabrani učesnici obavezuju se da svoje radove dopreme do Kulturnog centra Beograda, Knez Mihailova 6.
ORGANIZATOR
Kulturni centar Beograda, Knez Mihailova 6
Modna agencija Klik,
Info: dragana.rusalic@kcb.org.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: