Napravi stikere za Viber!

U svečanoj sali Skupštine grada Beograda, predstavnici Vibera za Centralnu i Istočnu Evropu najavili su novi konkurs za sve mlade kreativce koji žele da kreiraju zanimljive stikere sa simbolima svog grada, pri čemu će pet najboljih biti uvršteni u globalnu kolekciju servisa koji danas koristi više od 606 miliona korisnika.

Na konferenciji za štampu, medijima se obratio Atanas Raykov, direktor Vibera za CEE koji je upravo iz Beograda najavio novi konkurs za sve kreativne mlade dizajnere i grafičare koji će imati zadatak da osmisle stikere sa motivima svetslih metropola, dok će se oni najbolji ubrzo naći u ponudi Vibera.

Da je grad Beograd živo mesto koje diše, od danas dokazuje i javna komunikacija grada na Viberu putem koje građani mogu da razmenjuju utiske i mišljenja iz različitih oblasti kao što su sport, kultura, politika, dešavanja u gradu i slično. Takođe, to je i engleska verzija Public Chats-a u čiju se konverzaciju mogu uključiti mnogobrojni turisti koji svake godine posećuju grad na ušću Save u Dunav.

Milioni korisnika, milioni stikera

Sudeći prema statistici o kojoj su predstavnici Vibera danas govorili, oko milion ljudi u Srbiji danas razmenjuje stikere putem redovne komunikacije, te je Raykov iskoristio priliku da pozove sve kreativce da se uključe u program i postaraju se da se i Beograd nađe na listi gradova čija obeležja krase konveracije milione korisnika.

Tom prilikom, Atanas je istakao:

Glavni cilj kompanije Viber jeste da stvori platformu, tačnije servis koji povezuje ljude besplatno i bez granica. Sa druge strane, stikeri igraju veoma bitnu ulogu u komunikaciji jer je na neki način obogaćuju – oni su ekspresivni i korisnici vole da ih koriste.

Učešće na konkursu podrazumeva da kandidat odaberete određeni stil stikera i tako podnese tri različita grafička prizaka – najkasnije do 18. novembra tekuće godine. Viber će nakon toga da izabere 20 finalista od kojih će svako dobiti nagradu od 1.000 američkih dolara, ali i čija će se kreacija naći u globalnoj prodavnici stikera ove kompanije. Pet najboljih radova biće nagrađeno i procentom od prodaje stikera.

Više informacija o nagradnom konkursu možete pronaći na zvaničnom sajtu Viberovog takmičenja.

Izvor: Netokracija.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: