Nagradno takmičenje Mladi – budućnost Srbije u Evropi

Mladi odlučuju o tome kako će izgledati Srbija koja je u Evropi, znači – mladi oblikuju i budućnost Evrope i Evropske unije.

Napišite kako biste vi želeli da stara dama Evropa izgleda. Napišite kratak esej na temu uloge mladih u evropskoj budućnosti Srbije, kakvu Evropu oblikuju i žele mladi (do 1000 karaktera). Budite kreativni, ponudite novu, lepšu i mlađu perspektivu EU. Polgledajte Junkerov plan o 5 vizija za budućnost EU, ovaj tekst o 60 godina EU u svetu ili ovu izložbu o 60. godišnjici EU kao inspiraciju.

Pravila nagradnog takmičenja

Koliko traje: Takmičenje se odigrava na Fejsbuk stranici EU info centra ili ovde. Nagradno takmičenje počinje 3. aprila i završava se 3. maja 2017. godine u 23.59h, i to sledećom dinamikom: od 3. do 25. aprila u 23.59h takmičari/ke postavljaju eseje putem Fejsbuk aplikacije, a od 26. aprila do 3. maja u 23.59h biće otvoreno javno glasanje sa ciljem da svaki esej prikupi što veći broj lajkova. Što veći broj lajkova, veće su šanse za osvajanje glavne nagrade. Proglašenje pobednika i pobednica biće objavljeno na EUIC društvenim mrežama za Dan Evrope, 9. maja 2017. godine.

Ko sve može da učestvuje: Takmičenje je otvoreno za sve mlade 18-35 godina.

Da biste učestvovali u nagradnom takmičenju potrebno je da unesete ime, prezime, godište, e-mail i da postavite esej na temu: Uloga mladih u evropskoj budućnosti Srbije.

VAŽNO: Neophodno je da pristigli radovi budu u skladu sa evropskim vrednostima i da bude jasno i razumljivo izražena vizura mladih i Srbije u EU budućnosti. Osim toga potrebno je da postoji stilski kvalitet radova, kao i kreativnost i pozivanje na debatu i razmišljanje.

Nagrade

Biće nagrađeno ukupno 10 takmičara i takmičarki.

Nagrade su: 10 x ranac pun knjiga iznenađenja!

Svi nagrađeni će biti pozvani na prijem u Skupštinu grada Beograda, kada će 24. maja 2017. godine biti održano finale Evropske škole debate.

Svi oni koji budu učestvovali, a ne osvoje glavne nagrade, dobiće utešne nagrade.

Selekcija nagrađenih

Kada se završi proces u kome takmičari/ke šalju eseje – 3 – 25. april u 23.59h, sledi glasanje (lajkovanje) – 26. april – 3. maj 2017. do 23.59h. Svi pristigli radovi biće stavljeni na javno glasanje. Što veći broj glasova (lajkova, to je veća šansa za dobijanje nagrade).

Glasanje je samo jedan deo procesa nagradnog tamičenja. Radovi koji osvoje najveći broj lajkova biće nagrađeni i to isključivo ukoliko žiri donese tu odluku. Žiri koji čine eksperti za društvene medije, imaće konačnu reč i proglasiće pobednika. Ukoliko se posumnja da postoji povreda autorskih prava, prevara ili da pristigli rad nije u skladu sa evropskim vrednostima i pravilima konkursa, rad će biti diskvalifikovan.

Proglašenje pobednika/ca

Proglašenje pobednika biće dostupno na veb-sajtu i društvenim mrežama EU info centra, a detaljno uputstvo u vezi sa preuzimanjem nagrada biće poslato svima na e-mail i to u roku od 10 dana od proglašenja pobednika. Takmičari su sami odgovorni za praćenje poruka na e-mail-u koja je u vezi sa takmičenjem. Ne snosimo odgovornost ukoliko poruka završi kao spam ili junk ili ukoliko je data e-mail adresa neispravna. Ukoliko dobitnici ne odgovore na e-mail u roku od 15 dana od prijema e-maila sa informacijom o proglašenju pobednika, smatraće se da su odustali od nagrade i prvi sledeći na listi osvojiće nagradu. Isto pravilo važi i za utešne nagrade. Ukoliko takmičar/ka ne odgovori na e-mail u roku od 15 dana smatraće se da je odustao/la od utešne nagrade.

Preuzimanje nagrada

Sve nagrade se preuzimaju isključivo u prostorijama EU info centra, Kralja Milana 7, 11000 Beograd. Ukoliko takmičari ne preuzmu nagrade u roku od 30 dana od proglašenja pobednika, smatraće se da su odustali od nagrade i nakon tog perioda neće moći da preuzmu nagradu.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice u vezi sa takmičenjem, molim vas da kontaktirate Mariju Stevuljević putem e-maila marija.stevuljevic@euinfo.rs.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: