Nagradni turnir za studente – Monetura

Prvi nagradni turnir u društveno edukativnoj igri „Monetura“ biće održan u Narodnoj banci Srbije 11. decembra, saopštila je centralna banka.

Turnir je organizovan na inicijativu guvernera Jorgovanke Tabaković i predsednika Saveta guvernera Nebojše Savića.

Kako se navodi u saopštenju, cilj ovog turnira je intenziviranje saradnje između Narodne banke Srbije i ekonomskih fakulteta u zemlji, kao i dodatno obrazovanje studenata o kompleksnosti inflacije kroz simulaciju svih izazova s kojima se suočava centralna banka i koje sa sobom nosi monetarna politika.

Glavnu nagradu najboljim studentima uručiće guverner.

Na ovogodišnjem turniru učestvovaće sedam fakulteta, a pravo da se takmiče ostvarili su studenti završnih godina s prosekom 8,00 i više u dosadašnjem toku studija.

U poslednje tri godine odigrano je više od sedamdeset turnira u srednjim ekonomskim školama i na ekonomskim fakultetima u Beogradu i širom Srbije.

Upoznavanje učenika i studenata s načinima vođenja monetarne politike putem društvene igre „Monetura“, a posebno s pojmom inflacije predstavlja vid finansijske edukacije, koji Narodna banka Srbije sprovodi u skladu sa svojim društveno odgovornim ciljevima.

Izvor: gdeinvestirati.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: