Nagradni konkurs za Nacionalni dan knjige

Društvo za akademski razvoj raspisuje nagradni konkurs povodom Nacionalnog dana knjige, koji se u Srbiji obeležava 28. februara, na dan kada je osnovana Narodna biblioteka Srbije.

Pravo učešća na konkursu imaju svi državljani Republike Srbije, kao i druga lica koja žive na području naše zemlje. Svi učesnici na konkursu imaće priliku da dobiju jednu od DESET knjiga koje smo spremili kao nagrade. Ukoliko redovno čitate knjige, zadatak koji je pred vama uopšte neće biti težak.

Zadatak konkursa je sledeći:

  1. Uzmite prvu knjigu koju vidite pored sebe.
  2. Otvorite 17. stranu i nađite 3. red.
  3. Prva rečenica koju pročitate, a da počinje u trećem redu je Vaša karta za moguću nagradu. Ukoliko u trećem redu ne počinje nijedna rečenica, onda pronađite prvu sledeću rečenicu koja počinje nakon trećeg reda.
  4. Prepišite celu rečenicu u komentar na ovaj članak (ispod gde piše: Leave a Reply) uz naslov i autora knjige. Ne zaboravite da ostavite svoju e-mail adresu u polju za to.
  5. Lajkujte našu stranicu na Fejsbuku i podelite vest o konkursu na Vašem Fejsbuk profilu.

Članovi Društva za akademski razvoj će na kraju konkursa izabrati deset komentara čiji će autori ili autorke biti dobitnici ovih vrednih nagrada.

Konkurs traje do 6. marta u 23:59, a pobednički komentari biće objavljeni 8. marta.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: