Međunarodni konkurs za manga radove

Japanska ambasada u Srbiji obavestila je sve zainteresovane da je otvoren 10. međunarodni konkurs za manga radove. Rok za prijavu je 17. jun.

Konkurs je prvi put organizovan 2007. godine, a pokrenut je na inicijativu tadašnjeg ministra spoljnih poslova Taroa Asa, sa ciljem da se nagrade najbolji manga autori i autorke i da se na taj način doprinese popularizaciji manga kulture širom sveta.

Dobitnici nagrada će biti pozvani u Japan da prisustvuju ceremoniji dodele nagrada. Tokom desetodnevnog boravka u Japanu moći će da razmene iskustva i mišljenja sa nekim od najboljih manga autora, ali i da posete neke od najeminentnijih izdavačkih kuća i najbitnijih lokaliteta u Japanu, navodi se u pozivu.

Detaljnije informacije o uslovima konkursa, kao i aplikacija za prijavu, možete pronaći ovde.

Svi zainteresovani autori iz Srbije svoje prijave mogu poslati na adresu Odeljenje za kulturu i medije ambasade Japana u Srbiji, Trešnjinog cveta 13, 11070 Novi Beograd – sa naznakom „Aplikacija za Deseti međunarodni konkurs za manga radove“.

Radovi se mogu poslati i direktno na adresu Desetog međunarodnog konkursa za Manga radove: P.O.Box, MBE108 The Tenth International MANGA Award Executive Committee B1F Yuraku-cho bldg. 1-10-1 Yuraku-cho, Chiyoda-ku, Tokyo, JAPAN, Postcode: 100-0006.

Izvor: Oradio

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: