Konkurs za mlade „Zumiraj rizik“

Omladina JAZAS-a Novi Sad otvorila je konkurs za srednjoškolce i studente koji žele da se na kreativan način izraze na temu prevencije HIV-a i bolesti zavisnosti. Prijave su otvorene do 22 novembra.

Projekat „Zumiraj rizik“ je nastao sa idejom da se problemi, izazovi i potencijalna rešenja vezana za prevenciju HIV-a i bolesti zavisnosti stave u svetlost javnosti i podigne svest mladih o ovim temama.

Konkurs je otvoren za autorke i autore sa teritorije Republike Srbije.

Mladi mogu da dostave svoje fotografije, grafičke prikaze ili likovne radove koji prikazuju sveprisutnost HIV-a, bolesti zavisnosti, odnos mladih prema očuvanju reproduktivnog zdravlja i zastupljenost prevencije polno prenosivih infekcija.

Na kraju konkursa izabraće se 10 radova koji će biti predstavljeni na izložbi krajem decembra meseca, a najbolje očekuju i novčane nagrade. Dvanaest najboljih radova naći će se na kalendaru za 2016. godinu, navodi se u pozivu.

Radovi se mogu doneti lično ili poslati poštom na adresu Omladina JAZAS-a, Narodnog fronta 35/28, 21000 Novi Sad. Radovi u elektronskom formatu mogu se dostaviti putem mejla milos.peulic@jazas.rs.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla milos.peulic@jazas.rs.

Projekat „Zumiraj rizik“ podržan je od strane grada Novog Sada – Gradske uprave za zdravstvo.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: