Konkurs za literarni rad i kratki film

Agencija za borbu protiv korupcije raspisala je konkurs pod nazivom "Da li treba da budem hrabar da bih bio pošten?", povodom 9. decembra - Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Rok za prijavu radova je 27. novembar.

Na konkursu mogu da učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti i prosvetni radnici sa teritorije Republike Srbije.

Organizatori ovogodišnjom temom „Da li treba da budem hrabar da bih bio pošten?“ žele da podstaknu promošljanje o vrednostima, konkretno o hrabrosti i poštenju i njihovom međusobnom odnosu.

Svoje primere, stavove, iskustva i ideje o zadatoj temi, učenici i studenti mogu iskazati na jedan od sledećih načina:

1) kategorija Literarni rad (sastav, esej, pesma, reportaža, komentar); rad treba da sadrži od 500 do 1600 reči, ili manje ako je u formi pesme,

2) kategorija Kratki film (snimljane mobilnim telefonom, foto-aparatom, kamerom).

Prosvetni radnici mogu učestvovati u kategoriji Predavanje, a tekst treba da sadrži do 2500 reči.

Detaljnije informacije o temi konkursa mogu se pronaći na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Radovo se dostavljaju mejlom na adresu konkurs@acas.rs ili poštom – Agencija za borbu protiv korupcije, Carice Milice 1, 11000 Beograd, sa naznakom „Za Konkurs povodom 9. decembra“.

U prijavi obavezno treba navesti ime i prezime, razred, školu, adresu i mesto stanovanja, godište, telefon, mejl adresu. Takođe, potrebno je navesti i naziv i adresu, mesto, mejl adresu i telefon svoje škole ili fakulteta.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: