Konkurs za kratku priču

Otvoreni klub, Mreža organizacija za decu Srbije – MODS i ChildPact raspisuju konkurs za kratku priču.

Junaci kratke priče treba da budu deca i mladi koji su na različite načine isključeni iz života zajednice, u neravnopravnom položaju su u odnosu na svoje vršnjake, nalaze se na marginama društva, izložena su siromaštvu, diskriminaciji, nasilju, nemaju pristup kvalitetnom obrazovanju, uskraćena su za socijalnu i zdravstvenu zaštitu. Neki od tih malih junaka žive i rade na ulici, neki su daleko od svog doma, neki su odvojeni od roditelja, dok su neki sa nama u školskim klupama. Ili nisu, a mogli bi. Iako su tu, oko nas, sa nama, većina je nevidljiva i bez glasa. A mogli bi da ispričaju svoju priču i da nam kažu mnogo, o sebi, ali i nama, našem svetu i prilikama. Javite se, podelite sa nama delić tih neispričanih priča.

Uslovi konkursa:

Priča treba da bude istinita. Imena junaka priče mogu biti izmenjena. U slučaju da priča uđe u najuži izbor, potrebno je da pisac dokumentuje istinitost priče.

Priča treba da ima do 1000 reči, font Times New Roman, veličina fonta 12.

Priča se šalje u elektronskom obliku na e-mail adresu storytellingserbia@gmail.com

Konkurs je otvoren od 30. maja 2015. do 30. avgusta 2015.

Najbolja priča biće novčano nagrađena iznosom od 12000 RSD.

Konkurs je otvoren u okviru projekta „Glas mladih“ (Young With a Voice) koji sprovodi Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub u partnerstvu sa mrežama i predstavnicima mreža organizacija za decu iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i sa Kosova* i u saradnji sa Child Pact regionalnom mrežom za zaštitu dece, a uz podršku Evropske Komisije.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: