Konkurs za Godišnju medijsku nagradu za toleranciju

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, raspisuje konkurs za Godišnju medijsku nagradu za toleranciju. Pravo učešća na konkurs imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na temu tolerancije, borbe protiv diskriminacije i zaštite ravnopravnosti, u periodu od 1. januara 2015. do 15. oktobra 2015. godine.

Zainteresovani novinari treba da pošalju tesktove na mejl: poverenik@ravnopravnost.gov.rs ilipoštom na adresu: Poverenik za zaštitu ravnopravnosti (za novinarski konkurs), Beogradska 70/I, 11000 Beograd.

Prijava za konkurs treba da sadrži medijski prilog/tekst i kratku biografiju sa kontaktima autora/autorke. Format prijave: za radio i televiziju – link i disk sa prilogom, za štampane i on line medije – link i objavljen tekst u PDF formatu.

Konkurs traje do 15. oktobra 2015. godine.

Iz jedne medijske kuće, može da konkuriše više novinara/novinarki, ali svako od njih može da pošalje samo jedan prilog/tekst.

Kriterijumi koji će se ocenjivati su: prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetljivog jezika.

Stručni žiri čine predstavnici/predstavnice: fakulteta novinarstva, novinarskih udruženja, Misije OEBS-a i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Nagrade se dodeljuju u dve kategorije: radijski/TV prilog i štampani/on line tekst. Prva nagradaje studijska poseta evropskoj medijskoj kući koja ima dobru praksu promocije i zaštite ljudskih prava i borbe protiv diskriminacije; druga nagrada – digitalni foto album i komplet knjiga; treća nagrada – komplet knjiga.

Najbolji medijski prilozi na konkursu i imena autora i autorki biće proglašeni na Međunarodnoj konferenciji „Srbija na putu tolerancije i nediskriminacije“ 16. novembra 2015. godine, a zatim na sajtu i fejsbuk stranici Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i OEBS-a, a biće publikovani u Medijskom priručniku, uz redovan Godišnji izveštaj Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za 2015. godinu. Svečana dodela nagrada biće organizovana u drugoj polovini novembra 2015. godine.

Za sve dodatne informacije:

Kontakt osobe:

– Antigona Andonov, šefica Kabineta

tel: 011/ 243-64-64 i 064/88-98-708

mejl: antigona.andonov@ravnopravnost.gov.rs

– Vesna Dobrosavljević, viša savetnica

tel: 011/ 243-64-64 i 064/88-98-720

mejl: vesna.dobrosavljevic@ravnopravnost.gov.rs

U prilogu je poziv sa detaljnijim informacija o konkursu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: