Konkurs za dodelu nagrade „dr Predrag Simić“

U spomen na prerano preminulog profesora dr Predraga Simića, njegova porodica, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative iz Beograda raspisuju Konkurs za dodelu nagrade „Dr Predrag Simić“.

Nagrada je namenjena autorima tri najbolja studentska rada iz oblasti spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa, naučnih oblasti za koje je profesor Simić bio istaknuti stručnjak, britki analitičar, plodan autor i inspirišući profesor.

Konkurs za dodelu nagrade za 2016. godinu otvoren je od 17.12.2015. do 15.01.2016. godine. Pravo da konkurišu imaju studenti četvrte godine osnovnih studija ili master studija Fakulteta političkih nauka.

Svi studenti koji žele da konkurišu, treba da pošalju rad dužine do 1500 reči na jednu od sledećih tema:

• Kako izgraditi dobar regionalni pristup rešenju izbegličko-migracione krize?
• Šta treba da budu ciljevi Srbije u politici prema zemljama regiona?
• Koji je najbolji i najodrživiji model za dugoročno rešenje problema odnosa Beograda i Prištine /Srbije i Kosova*?
• Put Srbije u EU – perspektive i problemi Radovi bi trebalo da ponude konkretne predloge u formi predloga praktične politike, uz jasnu i konciznu argumentaciju.
Radove je potrebno poslati u digitalnoj formi (najbolje kao MSO Word dokument) na adresu:milan.krstic@fpn.bg.ac.rs do 23:59:59 sati na dan zatvaranja konkursa (15.01.2016. godine).

  1. Prva nagrada iznosi 50 000 dinara.
  2. Druga nagrada iznosi 30 000 dinara.
  3. Treća nagrada iznosi 20 000 dinara.

Autorima najboljih radova nagrade će biti svečano uručene 19.01.2015. godine u 12 sati, neposredno pre memorijalnog predavanja o pokojnom profesoru Simiću, koje će održati ministar inostranih poslova Republike Slovačke i njen nekadašnji ambasador u Srbiji Miroslav Lajčak, veliki prijatelja pokojnog profesora.
Članovi žirija, koji će odabrati najbolji rad su: dr Jasminka Simić, prof. dr Dragan Simić, prof. dr Dejan Jović, prof. dr Ivo Visković, asistent MA Milan Krstić.

Za sve dodatne informacije potrebno je obratiti se asistentu Milanu Krstiću na mejl: milan.krstic@fpn.bg.ac.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: