Književni konkurs „Dositejevo zlatno pero“

Zadužbina „Dositej Obradović“ iz Beograda objavila je konkurs za nagradu „Dositejevo zlatno pero“ za najbolje neobjavljene radove mladih autora do 30 godina, u okviru književnih vrsta koje je Dositej uveo u srpsku književnost – esej, basna, putopis, kratka priča. Rok za dostavljanje radova je 30. jun.

Nagrada „Dositejevo zlatno pero“ namenjena je punoletnim autorima do navršenih 30 godina. Tekstovi se dostavljaju na srpskom jeziku.

Autori i autorke mogu konkurisati sa najviše tri neobjavljena rada. Dozvoljena dužina putopisa je 20 stranica.

Radove se šalju i u štampanom i u elektronskom formatu, potpisani punim imenom i prezimenom, uz lične podatke autora: datum rođenja, adresa stanovanja i kontakt telefon.

Dostavljanje radova vrši se putem pošte (pet primeraka), na adresu: Zadužbina „Dositej Obradović“, Zmaj Jovina 4/II, 11000 Beograd, kao i na mejl adresu adresu zaduzbinadositej@mts.rs ili info@dositejeva-zaduzbina.rs.

Žiri će izabrati tri najbolja rada koja će biti nagrađena i objavljena u posebnoj publikaciji. Nagrade će biti uručene u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ koji se održava svake godine u septembru.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 011 3282 240 ili 011 3282 254.

Projekat „Dositejevo zlatno pero“ realizuje se uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: