Jubilarni deseti konkurs „Petar Damjanović“

Svedoci smo da su visoka stopa nezaposlenosti i loša ekonomska situacija u zemlji uticale na gubitak entuzijazma kod mladih.

Nedostatak motivacije i želje da rade na svom razvoju, prouzorkovale su visok nivo pasivnosti kod velikog broja studenata. Kako bi mlade naveli na promene, kompanije neretko organizuju veliki broj nagradnih konkursa koji opravdavaju mišljenje da se trud i talenat uvek ceni. Na mladima samo ostaje da iskoriste jedinstvene prilike koje im se pružaju.

Sa idejom da pokrene studente tehničkih fakulteta i visokih škola, „OSA Računarski inženjering“ kao jedan od osnivača, već deset godina za redom organizuje nagradni konkurs „Petar Damjanović“.

Zainteresovani studenti visokih škola i fakulteta se mogu prijaviti na nagradni konkurs gde će uz pomoć softvera „Autodesk Inventor Professional 2017“, u kratkom roku kreirati proizvod koji će biti konkurentan na tržištu.

Svi prijavljeni studenti će imati priliku da se predstave kompanijama i ekspertima iz ove oblasti, a tri najbolja projekta biće nagrađena vrednim robnim i novčanim nagradama.

Nagrada „Petar Damjanović“ je prvi put dodeljena 2007. godine, a njeno uručivanje postalo je tradicija koja podstiče rad stručnjaka iz ove oblasti. Nagrada nosi ime po Petru Damjanoviću, jednom od osnivača firme „OSA Računarski inženjering“ i začetniku IT industrije u Srbiji – čoveku koji je značajno doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu.

Prijave za ovogodišnji konkurs traju do 31. oktobra.

Izvor: www.ekapija.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: