Foto konkurs Biodiverzitet

U okviru organizacije predstojećeg III Svetskog Kongresa Biodiverziteta (26-29. oktobar 2015. godine, Mokra Gora), Zavod za zaštitu prirode Srbije, danas je pokrenuo Internacionalni foto konkurs „Biodiverzitet“ uz podršku društva National Geographic i sponzorstva kompanije CANON.

U periodu trajanja foto konkursa, od 15. septembra do 15. oktobra 2015 godine, pozivaju se fotografi iz celog sveta da ispričaju svoju foto priču o prirodi kroz četiri konkursne kategorije:

– DIVLjI SVET – slike retkih i nesvakidašnjih momenata u biljnom i životinjskom svetu, koje kreativno ističu karakter i ponašanje određene vrste u njenom prirodnom staništu.
– CRVENA LISTA – fotografije na kojima su ovekovečene neke od najređih vrsta današnjice, vrste i ekosistemi koji su po kategorizaciji Svetske unije za zaštitu prirode (IUCN) ranjive, ugrožene i/ili kritično ugrožene su cilj ove kategorije.
– PEJZAŽI – prikazi od pustinja do tajgi na kojima se spoznaje lepota i kreativnost „Majke prirode“.
– LjUDI – fotografije koje oslikavaju lepotu i raznolikost ljudske vrste, različite kulture, običaje i rase svih meridijana planete Zemlje.

s4-s (Custom)

s3-s (Custom)

s2-s (Custom)

s1-s (Custom)

Odluku o najuspešnijim i nagrađenm radovima doneće žiri sastavljen od stručnjaka i renomiranih svetskih fotografa društva National Geographic:
Tino Soriano – fotograf društva National Geographic (http://www.tinosoriano.com)
Robin Moore – predstavnik National Geographic Creative (http://www.robindmoore.com)
Igor Rill – urednik časopisa National Geographic Srbija (http://www.nationalgeographic.rs)

Nagrade za autore pobedničkih fotografija u sve četri kategorije obezbedio je generalni sponzor Foto konkursa CANON, koji će dodeliti vrhunsku opremu ove renomirane kuće.

Fotografije moraju biti izvorne, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Svaki kandidat može da pošalje do tri fotografije po temi, sa crno belim ili kolor fotografijama, isključivo u digitalnom obliku. Fotografije autori mogu dostaviti na tri načina: elektronskom poštom na photocontest@zzps.rs, na CD-u, na adresu: Zavod za zaštitu prirode Srbija, Dr Ivana Ribara 91, 11 070 Beograd i putem lične dostava CD –a na adresu Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Proglašenje pobednika i otvaranje izložbe najboljih 25 radova zakazano je za Dan otvaranja Svetskog Kongresa Biodiverziteta u galeriji Drvengrada na Mokroj Gori 26.oktobra.2015. godine.

Propozicije fotokonkursa možete preuzeti OVDE.

Najavu pogledajte OVDE

Posetite zvaničnu Facebook stranicu

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: