Hemofarm nagrađuje najbolji arhitektonski projekat

Lider na domaćem farmaceutskom tržištu i najveći izvoznik lekova iz zemlje, Hemofarm, raspisao je nagradni konkurs za arhitektonski projekat uređenja beogradskog poslovnog prostora ove kompanije.

Javni, anonimni arhitektonski konkurs za idejno rešenje rekonstrukcije i uređenje enterijera zgrade Poslovnog centra Hemofarma u Beogradu, otvoren je od 19. maja do 20. juna 2016. godine, a pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica.  Cilj konkursa je dа se kroz jаvno profesionаlno nаdmetаnje pribаve savremena, originalna, kreativna, kvаlitetna, funkcionalna, estetska, rаcionаlna i ekonomična rešenje zа rekonstrukciju zgrade i uređenje enterijera poslovnog prostora Hemofarma.

Ideju je menadžment Hemofarma u nastojanju da  radni prostor zaposlenih u ovoj kompaniji bude moderan, motivišući, usklađen sa korporativnom kulturom.

  • Nedavno sam posetio Hemofarmov proizvodni kompleks u Vršcu, gde zaposleni rade u savremenom, izuzetnom ambijentu koji zrači optimizmom i posvećenošću. Zato me i ne iznenađuje inicijativa da se nešto slično uradi i u poslovnom prostoru u Beogradu koji je, iako funkcionalan, ipak u duhu nekog drugog vremena. Ceo proces konkursa je zamišljen kao kreativno takmičenje i fer utakmica mladih, neopterećenih arhitekata sa iskusnijim kolegama. Takav, otvoren model treba da ohrabri i podstakne  svakog maaterskog i profesionalnog  arhitektu da učestvuje u problematici kroz dve discipline:  rekonstrukciji zgrade  i rešenju za lakšu promenu funkcionalne organizacije – smatra prof. Zoran Lazović, dipl.inž.arh i član žirija konkursa.

Autori najboljih projekata biće nagrađeni, i to sa 420.000RSD (prvo mesto), 240.000RSD (drugo mesto) a 120.000RSD (treće mesto). Prema propozicijama konkursa, predviđena su i dva otkupa arhitektonskih projekata po ceni od 60.000RSD.

  • Pozdravljam inicijativu Hemofarma jer kompanija i na ovaj nedvosmisleno poručuje da u vremenu tranzicije, nastoji da bude komunikacijski, tehnološki, estetski ali i funkcionalno  pouzdan partner zaposlenima ali i društvu. Zadatak takmičenja arhitekata je da podstaknu I druge da na putu ka budućnosti budu oveženi, rasterećeni, transparentni  i nepretenciozan – dodao je prof. Lazović.

Zainteresovani učesnici, radove mogu da predaju u Hemofarmovom  Poslovnom centru (ul. Prote Mateje 70, Beogrаd). Odluku o najuspešnijim radovima doneće  žir u sastavu: Ronald Seegler, generalni direktor, Hemofarma,  docent Milena Kordić (diplomirani inženjer arhitekture) i profesor Zoran Lazović (diplomirani inženjer arhitekture).

Detaljne informacije o uslovima konkursa možete videti na web sajtu Hemofarma:  http://www.hemofarm.com/medija-centar ili dobiti preko emaila konkurs@hemofarm.com.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: