Gde živi umetnost?

Negde, u srži svih gradova, zaseoka i predela Srbije i sveta, između urbanih kafe-galerija i sveže izniklih varoških domova kulture, uprkos kulturnoj apatiji i sa bremenom velikog entuzijazma, stvorili smo mesto na kome umetnost živi. Za nju smo osigurali udoban kutak i ostavili prostor da nesmetano raste.

Bulevar Umetnosti postoji zato što verujemo da umetnosti nije mesto samo u muzejima i na akademijama; zato što smo je mnogo puta videli i na ulicama- u potezima spreja i gudala; u ljudima koji sa svetom nesebično dele svoja stvaranja. Zato što je mnogo puta nismo videli tamo gde je trebalo.

A mislimo da je svako zaslužuje.

Zato smo i pokrenuli kampanju nacionalnih razmera „Gde živi umetnost?“. Želimo da kroz seriju fotografija iz cele Srbije prikažemo današnji status umetnosti – gde se ona nalazi, kako se prema njoj ophode i u kom pravcu ide. Jer, verujemo i vama da umete da je prepoznate i cenite.

gde_tu_zivi_umetnost_650

Pozivamo vas da zabeležite mesta na kojima ste pronašli umetnost. Šaljite nam svoje fotografije primera gde umetnost danas živi, i koji je oblik preuzela. Pokažite nam i gde je nema i kome nedostaje. Fotografišite zapažene izložbe i one manje zapažene. Fotografišite grafite i ulične svirače, prazne galerije i krcata pozorišta. Fotografišite umetnost gde god da je sretnete.

Kampanja „Gde živi umetnost?“ je u potpunosti otvorena za sve koji žele da učestvuju i jedini joj je cilj da javno prikazuje status umetnosti širom Srbije. Kampanju je pokrenulo i sprovodi je neprofitno udruženje Bulevar Umetnosti i njegov skup volontera.

Da biste učestvovali u kampanji dovoljno je da nam pošaljete fotografiju koja ilustruje stanje u umetnosti na mejl kampanja@bulevarumetnosti.rs ili da je postavite na svoj Instagram profil uz oznake #gdeziviumetnost i #bulevarumetnosti, kako biste nam dali dozvolu da ih koristimo.

Vaše fotografije ćemo postavljati na portal Bulevar Umetnosti i naše društvene mreže, a najbolje od njih će biti odštampane u vidu plakata i distribuirane na prostoru delovanja kampanje.

Uz fotografiju, obavezno je poslati/postaviti i natpis ili kratak opis. Sadržaji uvredljivog ili reklamnog karaktera neće biti uzimani u obzir. Zadržavamo pravo odabira pristiglog materijala.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: