Foto-konkurs „Drugačiji pogled“ i izložba u Srećnoj galeriji

Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti – VŠLPU iz Beograda i ove godine će uz podršku časopisa National Geographic Srbija organizovati foto-konkurs, ovoga puta pod nazivom: „Drugačiji pogled“ na kom će studenti ove škole imati priliku da široj javnosti prikažu svoje fotografije. Drugačiji pogled zapravo prestavlja njihov doživljaj stvarnosti, transponovanje smisla realnosti koja ih okružuje u jedan umetnički svet.

Konkurs će najpre biti aktivan u posebnoj virtuelnoj galeriji na sajtu National Geographic Srbija od 15. marta do 15. aprila nakon čega će izbor najuspešnijih fotografija biti predstavljen na izložbi u Srećnoj galeriji.

Selekciju najboljih radova odabraće stručni žiri u sastavu: Vladimir Tatarević, vanredni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i profesor fotografije na VŠLPU; Igor Rill, urednik National Geographic Srbija i Martin Erdeš, profesor crtanja i slikanja na VŠLPU. Pet najboljih studenata biće nagrađeno godišnjom pretplatom na časopis National Geographic Srbija, ali najvažnije je da će njihovi radovi izaći iz okvira škole i biti u fokusu mnogo šire javnosti.
Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti – VŠLPU jedina je državna visoka škola strukovnih studija u polju umetnosti u Srbiji. Ima tri odseka: grafički dizajn, dizajn enterijera i odsek mediji slike. Organizuje veliki broj izložbi svojih studenata svake godine.

Izložba će trajati od 21. do 27. aprila.

Izvor: www.skc.org.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: