Festival knjige ČitamЧиташ raspisuje foto-konkurs

Festival knjige ČitamЧиташ i ove godine raspisuje foto-konkurs! Konkurs je otvoren do 07.juna 2015. godine.

Pravo na učešće imaju svi: profesionalni fotografi i amateri, odrasli i deca, iz Srbije i regiona.

Tema ovogodišnjeg foto konkursa je ilustracija književnog dela po izboru. Možete fotografisati sve ono što vas podseća na određenu knjigu ili njen odlomak, pesmu, bajku, priču. Uz fotografiju potrebno je poslati i kratko obrazloženje (do 300 karaktera) u kome ćete objasniti između ostalog i o kom književnom delu je reč.

Fotografije se šalju u elektronskom formatu, minimalne dimenzije do 3000px po dužoj strani.

Kako se prijaviti:
Autori fotografija treba da pošalju:
1. Maksimalno tri autorske fotografije,
2. Kratak tekst o tome na koji način fotografija predstavlja ilustraciju književnog dela (za svaku fotografiju),
3. lične podatke (ime i prezime, naziv fotografije, kontakt telefon i e-mail)
na adresu citamcitas@hotmail.com.
Pristigli radovi koji ne budu ispunjavali uslove, ili radovi pristigli nakon 07. juna, neće biti uzeti u razmatranje!.

Pristigle radove najpre će oceniti žiri u sastavu: Srđan Veljović (fotograf), Luka-Strika (fotograf), Maja Ćirić (istoričar umetnosti i nezavisni kustos), Danka Ninković Slavnić (predavač saradnik na predmetu Foto novinarstvo FPN BU), Aleksandar Stamenkovic (fotograf) i organizacioni tim festivala ČitamЧиташ.
Fotografije koje uđu u uži izbor će biti štampane i izložene na festivalu knjige ČitamЧиташ, 13. i 14. juna 2015. godine na Kosančićevom vencu u Beogradu. Na festivalu će svi posetioci imati priliku da glasaju za fotografiju koja im se najviše dopala. Nakon završetka glasanja pobednicima će biti uručene nagrade.

Treći po redu festival ČitamЧиташ  održava se 13. i 14. juna na lokalitetu stradale biblioteke na Kosančićevom vencu. Festival je posvećen knjizi i ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige kao medija. Održava se u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija, a podržavaju ga Ministarstvo kulture i informisanja, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Narodna biblioteka Srbije.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: