EU foto konkurs: BUDI EKO-MOBILAN

U susret Evropskoj Nedelji mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, EU info centar i EU info kutak u Nišu i Novom Sadu pozivaju sve građane i građanke Srbije da se prijave na foto konkurs “BUDI EKO-MOBILAN!”

Pošaljite svoje fotografije koje na kreativan i originalan način prikazuju Vaš stav na temu urbane mobilnosti i zaštite životne sredine: šetnja po parku, u prirodi, po gradu, šetnja sa Vašim ljubimcem ili vožnja biciklom, brodićem, rolerima, skuterom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim alternativnim sredstvom prevoza. Pokažite fotografijom kako se odnosite prema životnoj sredini, koliko je volite i čuvate, pošaljite poruku svojim sugrađanima šta je to što Vama znači, i šta je to što možemo svi da uradimo kako bi doprineli očuvanju kvaliteta vazduha i sredine u kojoj živimo. Svaki dan koji provedete van automobila našoj planeti mnogo znači, i u svetlu borbe protiv klimatskih promena – svi mi možemo lično da doprinesemo da svet u kome živimo bude čistiji, zdraviji i lepši.

Kako bi što više građana bilo motivisano da učestvuje i pošalje autentične fotografije, konkurs je osmišljen tako da su takmičari podeljeni u dve grupe:

  • Kategorija – urbana eko-mobilnost i zaštita životne sredine – učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Srbiji
  • Kategorija – moj eko-mobilni ljubimac – vlasnici ljubimaca (uslov je da na fotografiji vlasnik bude sa svojim ljubimcem i da fotografija promoviše mobilnost).

Fotografije sa vašom originalnom porukom, u što većoj rezoluciji, pošaljite do 9. septembra 2016, do 17:00h, putem elektronske pošte na adresu: takmicenje@euinfo.rs. Više o uslovima foto konkursa i pravilima učešća možete pročitati ovde.

Nagrade za prvu grupu takmičara: 

  • 1. mesto – Bicikl
  • 2. mesto –  Roleri
  • 3. mesto – Trotinet

Nagrade za drugu grupu takmičara:

  • 1. mesto – hrana za ljubimce u vrednosti od 120 € (u dinarskoj protivvrednosti)
  • 2. i 3. mesto – oprema za kućne ljubimce

Od 10. do 18. septembra 2016. sve pristigle fotografije biće objavljene na Fejsbuk stranici EU info centra, gde će građani moći da glasaju “lajkovima” za najbolje i najkreativnije   fotografije. Iz svake kategorije 10 fotografija sa najviše lajkova ući će u uži krug takmičenja, a dobitnike prve tri nagrade u svakoj kategoriji – biraće stručni žiri. 20. septembra pobedničke fotografije biće javno objavljene na stranici Eu Info Centra.

Najboljih 20 fotografija će biti izloženo u EU info centru u septembru tokom obeležavanja Evropske Nedelje mobilnosti, dok će najboljih osam biti promovisano na jednom vozilu gradskog saobraćajnog prevoza.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: