Disov konkurs za pesnike i esej

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ i Odbor manifestacije „Disovo proleće“ pozivaju mlade stvaraoce koji pišu na srpskom jeziku, nemaju objavljenu knjigu i nisu stariji od 31 godine da učestvuju na konkursu za nagradu „Mladi Dis“.

Konkurs je otvoren do 10. aprila 2016. godine i neophodno je da autori organizatoru dostave rukopis za prvu zbirku sastavljen od 30 do 40 pesama potpisan šifrom i u tri primerka. Razrešenje šifre sa osnovnim podacima i kontaktom učesnici dostavljaju u istom kovertu, a izbor najboljeg rukopisa žiri će saopštiti do 15. maja. Osim nagrade „Mladi Dis“, koja će autoru biti dodeljena 26. maja na završnim svečanostima 53. „Disovog proleća“, Gradska biblioteka štampaće do kraja godine dobitniku prvu zbirku pesama koja predstavlja 35. knjigu edicije „Tokovi“ namenjenu mladim stvaraocima.

Istovremeno Gradska biblioteka poziva studente, istraživače i mlade književne kritičare da do 10. aprila pošalju eseje o Disu i njegovom stvaralaštvu. Potrebno je organizatoru slati  radove u tri primerka potpisane šifrom, a podatke o autorstvu dostaviti  u posebnoj koverti. Tri najbolja eseja po oceni žirija biće novčano nagrađeni na finalnim Disovim  svečanostima.

Pesnici i mladi esejisti koji pišu na srpskom jeziku bez obzira na mesto i zemlju u kojoj žive, rukopise treba da šalju na adresu: Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“, Gospodar Jovanova 6, 32000 Čačak, sa naznakom „za konkurs“.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: