Deseti ex-YU konkurs za grafiku

Visoka turistička škola strukovnih studija u Beogradu i autorka Nataša Brkić raspisali su deseti ex-YU konkurs za grafiku. Tema je "Jubilej", a radove je potrebno poslati najkasnije do 11. novembra.

Konkurs je otvoren za sve likovne stvaraoce i studente završnih godina umetničkih fakulteta iz Republike Srbije, Republike Makedonije, Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Crne Gore i Republike Bosne i Hercegovine (Federacije BiH i Republike Srpske).

Učesnici konkurišu jednom grafikom na temu „Jubilej“. Svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na papiru ne većem od 707 x 1000 mm (format – B1).

Na konkursu se prihvataju samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje 2 godine. Crteži, skice i fotokopije neće biti prihvaćeni. Sve grafičke tehnike biće ravnopravno vrednovane.

Grafičke listove autori i autorke mogu dostaviti lično ili poštom, o svom trošku

Detaljnije informacije o uslovima i načinu prijave radova, kao i prijavni formular, mogu se pronaći na sajtu Visoke turističke škole.

Žiri, koji će ove godine raditi u sastavu Borka Božović – urednica Galerije Haos iz Beograda, Tamara Pajković – saradnica Centra za grafiku i vizuelna istraživanja iz Beograda i Milica Antonijević – vanredna profesorka na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu, dodeliće nagrade u dve kategorije: za najboljeg grafičara i za najboljeg studenta grafičara.

Izložba će biti otvorena u decembru u Galeriji ULUS-a u Beogradu.

Za dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati autorku konkursa Natašu Brkić, putem mejla natasabr@gmail.com ili telefonom na broj 060 090 3887.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: