“CalendArt”, književni kalendar – literarni konkurs

Povodom kraja 2016. godine, Balkan Writers Project (www.balkanwritersproject.com) organizuje uzbudljivu novu kreativnu inicijativu. Tražimo pisce da nam se pridruže u kreiranju publikacije “CalendArt”, jedinstvenog književnog kalendara, istovremeno i zbirke priča sa praktičnom upotrebom i funkcionalnog kalendara sa kreativnim obrtom.

Inspirisano projektom “A Calendar of Tales” (www.acalendaroftales.com), zajedničkim poduhvatom Nila Gejmena i BlackBerry-ja, “CalendArt” je kreativna inicijativa koja se fokusira na tematiku meseca u godini i inspirativnih priča koje se iz nje mogu izroditi.

Pozivamo pisce da nam pošalju kratke pesme ili priče inspirisane mesecima u godini, da budu objavljeni u sklopu kalendara za 2017. godinu. Slike za kalendar će napraviti vizuelna umetnica i Fulbrajt stipendista Kathryn Zazenski (www.kathrynzazenski.com).

Promocija “CalendArt” publikacije biće održana 16. decembra u galeriji Polet.

Kako učestvovati:

1. Odaberite mesec i napišite pesmu ili kratku priču inspirisanu njime. Vaš rad mora biti na engleskom! Tekst može biti o prošlosti, budućnosti… anegdota, fikcija… Dok god se Vaš rad dotiče tematike određenog meseca na neki način, svi stilovi i pristupi temi su dobrodošli! Ovde možete potražiti inspiraciju –http://www.balkanwritersproject.com/calendart-inspiration .

2. Postavite svoj rad ovde – goo.gl/iuAYAf

Broj radova koje možete postaviti nije ograničen. Broj reči: Tekst ne sme biti duži od 120 reči.

Rok za prijave na konkurs: 30. novembar

Ceo tekst konkursa: http://www.balkanwritersproject.com/calendart Ukoliko imate pitanja, možete nam pisati na contact@balkanwritersproject.com sa naznakom “CalendArt”. Ukoliko volite da pišete i smatrate da ste maštovita i kreativna osoba, pozivamo Vas da učestvujete u ovom dinamičnom literarnom projektu. Pridružite nam se!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: