Academic to business – A2B: Nagradni konkurs

Iz studentske klupe u svet realnih poslovnih izazova. U toku je nagradni konkurs „Academic To Business“.

U okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ raspisan je konkurs „Academic To Business“ (A2B) za izradu idejnog rešenja poslovnog problema za preduzetnike u niškom regionu. „Academic To Business“ realizuje Centar za razvoj liderstva, u saradnji sa organizacijom „Eneka“ iz Niša, uz podršku kompanije Filip Moris u Srbiji.

Program A2B kreiran je kako bi se preduzimljivim mladim ljudima pružila prilika da seoprobaju u preduzetničkim vodama i steknu preko potrebno praktično iskustvo.

A2B konkurs otvoren je za studente završne godine osnovnih studija, studente master i doktorskih studija akreditovanih državnih i privatnih fakulteta u Nišu. Studenti će se takmičiti u rešavanju poslovnog zadatka i realnog problema preduzetnika iz niškog regiona.

Najbolje osmišljeno rešenje biće realizovano u praksi, a članove tri prvoplasirana tima očekuju stipendije kao nagrade za angažovanje i postignute rezultate. Rok za prijavu na konkurs je 1. septembar 2015. Sve informacije o uslovima konkursa i prijavni formulari dostupni su na sajtu www.pokrenisezabuducnost.rs.

Kompanija Filip Moris duže od decenije različitim donatorskim programima ulaže u svoje poslovno okruženje. Više od 1000 nagrađenih talentovanih studenata, desetine njihovih ideja realizovano u zajednici, preko 400 pokrenutih malih porodičnih biznisa – samo su neki od dosadašnjih rezultata. Programom „Academic to Business“ podstiče se sinergija akademske i preduzetničke zajednice u gradu i istovremeno se motivišu mladi da se bave preduzetništvom i unapređuju poslovno okruženje.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: