Završen prvi Case Challenge

Proteklog meseca, Case Challenge projekat je okupio čak 90 timova srednjoškolaca i studenata koji su imali priliku se upoznaju sa načinom izrade studije slučaja kao metode poslovne edukacije.

Oni su prošli kroz proces edukacija, radionica i na kraju rešavanja realne problemske situacije, tzv. Case Study, zadate od strane kompanija partnera. Krajem aprila, kada su održana prva How to Case Challenge predavanja u prostorijama SKC-a, svi prijavljeni učesnici su imali priliku da nauče nešto više o načinu izrade i konceptu rešenja studije slučaja.

Nakon procesa selekcije i odabira kompanija, početkom maja je počelo i samo takmičenje. Otvaranje se održalo 6. maja u Domu omladine Beograda, kada su se takmičarima predstavile kompanije sa svojim studijama slučaja i gde su mogli da dobiju sve informacije konkretno vezane za zadatak.

Narednih nedelju dana radili su na svojim rešenjima, nakon čega je usledio proces predselekcije od strane kompanija. Izabrano je 30 najboljih timova, koji su dobili priliku da se predstave u finalu i za njih su 20. maja održane mentorske radionice. Takođe, svi prijavljeni učesnici su imali priliku da prisustvuju treningu koji je održala Atria grupa na temu prezentacionih veština, a potom i radionici na temu istraživanja tržišta i javnog mnjenja od strane Ninamedia-e.

Finalni dogadjaj održao se 27. maja u Privrednoj komori Beograda, kada su finalisti prezentovali svoja rešenja. Dok su kompanije birale svoje pobednike, takmičari su imali priliku da prisustvuju radionici koju je održao direktor kompanije Synergy Talents, Hans Buster, na kojoj je govorio o timskom radu i odnosima unutar tima.

CCF1

Na samom zatvaranju projekta, proglašeni su pobednici i dodeljene su nagrade. Pobednički timovi dobili su priliku da svoje znanje primene na praksi u kompaniji za koju su se takmičili. Pored ovih nagrada dobili su i dodatne nagrade od kompanija Escape Entertainment, Satelit Group i Bejza edukativni centar. Najbolji izabrani od strane kompanija su: CarpeDiem (EY), Young consultants (EY), PRO (Devana Technologies), Zen UM (Devana Technologies), Erudite (Cofa Games), Fenix (Cofa Games). Kompanije koje su uzele učešće u Case Challenge projektu, koji se ove godine održava po prvi put su, generalni pokrotivelj, Devana Technologies, COFA Games i EY.

Kako su oni prepoznali ovaj projekat najbolje govori izjava Milice Kneževićiz kompanije Devana Technologies: “S obzirom na to da godinama veliki trud ulažemo u angažman mladih u poslovnoj zajednici, Case Challenge je nadmašio sva očekivanja i probudio, kod zaista velikog broja studenata i učenika, želju da urade nešto po pitanju razvoja svoje karijere.

Upravo ovaj projekat je primer toga kako se mogu mladi „probuditi“ i naučiti da razmišljaju analitično i strateški. Ljudi koji prođu kroz procese na ovom case takmičenju, su sigurno znatno ispred svojih generacija. “ Kompanije su se pobrinule da takmičari dobiju najbolje moguće iskustvo, ažurnim odgovaranjem na njihova pitanja i održavanjem feedback i mentorskih radionica, kako bi rešenja bila što kvalitetnija i moguća za neku buduću implementaciju.

Sam projekat je pružio takmičarima priliku da se oprobaju u rešavanju situacija sa kojima će se zasigurno susretati u poslovnom okruženju i da naprave prvi korak ka korporativnom svetu.

Budući da se mladima ovakve prilike ne pružaju toliko često, naša vizija za naredni period je da projekat oko sebe okupi vodeće kompanije u svojoj branši i mlade ljude spremne da se suoče sa prvim poslovnim izazovima koje ovo takmičenje nosi.

Vidimo se na jesen!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: