Zajedno do pobede!

Bivši odbojkaški reprezentativac i jedan od najboljih odbojkaša svih vremena u našoj zemlji, Vladimir Vanja Grbić, kao i mnogo puta do sada pokazao je da ima veliko srce i uzeo učešće u organizaciji akcije Zajedno do pobede. Na ovaj način pokazao je ne samo da je bio i ostao veliki sportista, već i veliki čovek.

Iako je veoma mali broj ljudi upoznat sa Specijalnom Olimpijadom u svetu ona predstavlja ozbiljan pokret. Deca, tj. osobe sa ometenošću u razvoju, tačnije sa intelektualnom ometenošću-disabilitetom, imaju priliku da se u okviru Specijalne Olimpijade takmiče i dokazuju u različitim sportskim disciplinama. Pokret je inicirao J.F. Kenedi zbog svoje sestre Eunice, inače ometene u razvoju, zarad dostupnosti i mogućnosti istih da žive i takmiče se potpuno ravnopravno, a podržan je na svetskom nivou.

Pokret broji 4.000.000 atleta iz celog sveta. Naša Specijalna Olimpijada ima najbolji program koji je prepoznat u svetu. Naši olimpijci postižu zapažene rezultate i osvajaju mnoštvo medalja. Pokret podržavaju ambasadori Nadia Komanechi, Dikembe Mutombo, Misel Kvon, Klarens Seedorf, Vanesa Viliams, Stivi Vonder.

“Ja sam ambasador odbojke na globalnom nivou. Ove godine su svetske igre u LA. Naša deca nemaju sredstva da kupe karte i odu na igre organizovane pod pokroviteljstvom Baraka i Misel Obame. Iz tog razloga smo organizovali akciju Zajedno do pobede kojoj se priključio veliki broj poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i umetnosti kako bi pomogli deci da odu na igre. Zajedno!” istakao je Vanja.

vanja 2

“Nadamo se svi da će hala Pionir 28. maja biti puna, a prikupljena sredstva biće dovoljna da naša deca odu na igre”.

Naše malo njima znači mnogo. Pridružite se akciji!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: