Vikend u znaku sporta i mladih

SOFA Open 2015, prvi besplatan turnir udruženja SOFA (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti),svečano je završen danas u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku. Studentima koji su se u prethodna tri dana nadmetali u četiri discipline– basketu, odbojci, futsalu i stonom tenisu, podeljene suvredne nagrade, dok su najbolji u svoje gradove poneli i pehare.

Na ceremoniji povodom zatvaranja SOFA Open turnira učesnicima se obratio ministar omladine i sporta Republike Srbije, Vanja Udovičić, koji je pohvalio pokazanu dobru volju, energiju i takmičarski duh.„Verujem da ste ovde sklopili mnoga prijateljstva, stvorili lepe uspomene i da ćete, kada se vratite svojim kućama, nastaviti da se družite i pozitivno utičete jedni na druge. Cilj organizovanja ovakvog događaja je upravo podrška besplatnim sportskim i rekreativnim sadržajima koji su dostupni mladima. Drago mi je da je projekat SOFA zaživeo širom Srbije i da su mladi iz Novog Sada, Niša i Kragujevca prepoznali njegov značaj i aktivno se uključili“, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

Turnir SOFA Open 2015 okupio je oko 300 studenata iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša, a pomoć pri organizaciji pružilo je više od 50 volontera. Učešće na turniru bilo je potpuno besplatno, a organizatori su za sve učesnikeobezbedilihranu i osveženje, dok su takmičarima iz Novog Sada, Kragujevca i Nišaobezbedilii besplatan prevoz i smeštaj.

SOFA Open 2015 organizovan je uz podršku Ministarstva omladine i sporta, a prijatelji turnira su Puzzle Group, Chipsway, Airwaves, Đak, Unilever, Sportski žurnal, Mondo, MTV i O radio.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: