Veliki uspeh naših studenata na takmičenju „RoboMac“

Ekipa koju su činili naši studenti treće godine Softverskog inženjerstva, Emil Maid i Uroš Tešić, osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju "RoboMac 2016", u organizaciji IEEE Skoplje i Fakulteta elektrotehnike i informacionih tehnologija (FEEIT), koje se u periodu od 7. do 13. marta 2016. godine održavalo u Skoplju u Makedoniji. Naša ekipa bila je najbolja na Balkanu u jednoj od šest kategorija - "Veštačka inteligencija".

Do finala u istoj ovoj kategoriji, izborila se ekipa sa Odseka za računarsku tehniku i informatiku, u sastavu – Vladimir Sladojević i Lazar Stojković, studenti druge godine osnovnih akademskih studija. U kategoriji „Sumo“ pobedio je Miloš Vujadinović, takođe naš student druge godine, sa Odseka za elektroniku. Ovo je veliki uspeh naših takmičara u konkurenciji studenata iz regiona.

RoboMacslika2

Nadamo se da će uspeh Emila, Uroša, Miloša, Vladimira i Lazara na ovom takmičenju biti podstrek i drugim studentima Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu da učestvuju na takmičenjima i da osvajaju nagrade.

Čestitamo našim takmičarima na ovom uspehu!

Izvor: www.etf.bg.ac.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: