Usred ispitnog roka: Skraćeno vreme čitaonice u Studenjaku

Natpis na biblioteci Doma kulture Studentskog grada razočarao je mnoge studente, koji se na ovaj način obaveštavaju da se radno vreme čitaonice od 1. jula menja, te će umesto od 8 do 24 sata ona biti na raspolaganju samo od 9 do 16 sati.

– Zašto čitaonica bar do 15. jula ne radi kao i do sada, nego se u sred ispitnog roka radno vreme skraćuje? Mnogima od njih čitaonica je jedino mesto gde uče jer u svojim domovima nemaju uslova za učenje. Vrućina, veliki broj članova domaćinstva, male sobe u Studentskom gradu samo su neki od faktora zbog kojih je čitaonica utočište za sve mlade akademce i buduće naraštaje intelektualaca – kaže jedna od razočaranih studentkinja.

Kako kažu studenti koji uče u ovoj čitaonici, oni su napisali i peticiju za produženje radnog vremena, ali je ona odbijena od strane Uprave, te se oni pitaju zašto ih niko nije obavestio o ovakvim uslovima onda kada su plaćali članske karte.

– Zašto nisu odmah povećali cene članskih karata, pa da čitaonica radi duže, ako je novac problem? Studenti se i dalje nadaju da će radno vreme biti produženo, a kako vreme odmiče sve više shvataju zašto veliki broj njihovih kolega odlazi iz zemlje, u kojoj se štedi na ovakvim stvarima – bune se studenti.

Kako kaže direktor Studentskog grada Beograd Milovan Petrović, natpis je možda postavljen na osnovu procene da dolazi manje ljudi, ali on ne stoji iza njega.

– Čitaonica je svake godine barem do 5., a po potrebi i 15. jula radila puno radno vreme, pa će i ove godine biti tako – rekao je Petrović.

Foto: www.dksg.rs

Izvor: www.blic.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: