Uspešno završen drugi Studentski privredni forum

U Privrednoj komori Srbije danas je uspešno završendvodnevni Studentski privredni forum u organizaciji Centra za edukaciju i društvenu emancipaciju mladih.

Preko 20 predavača je podelilo svoja iskustva sa studentima, naglašavajući značaj neformalnog obrazovanja, regionalne ekonomske saradnje, socijalnog preduzetništva, ali i marketinga na društvenim mrežama.

Forum je otvorila potpredsednica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović. Ona smatra da su ovakve inicijative izuzetno korisne, jer je preduzetnički duh ono što nedostaje našoj državi. „Kod nas se ljudi tek u 35. godini odlučuju na eventualno pokretanje sopstvenog posla, za razliku od EU gde se to dešava već u kasnim dvadesetim“, navela je. „Tek svaki peti čovek pokrene biznis, ali je to razumljivo, jer da bi se privreda razvijala potrebna je pre svega politička stabilnost.“

studentski-privredni-forum-2

Nakon otvaranja učesnici su imali priliku da prisustvuju brojnim predavanjima , panel diskusijama i radionicama. Jedan od predavača bio je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora NLB banke Beograd, koji je naglasio da je budućnost bankarskog sektora neraskidivo povezana s internetom. „Budućnost vaše milenijumske generacije je u digitalizaciji. Vama će biti nezamislivo da stojite u redu u banci i čekate, devedeset posto stvari će se obavljati preko mobilnog telefona, morate uvek biti u toku” , ističe on.Petar Vasić, stručnjak za marketing na društvenim mrežama, najavio je dolazak Snapchata na prvo mesto najpopularnijih medija. „Ako se opet budemo videli za godinu dana, verujte mi da će 99% vas imati nalog na ovoj društvenoj mreži“, smatra Vasić. On je takođe posavetovao studente da, ukoliko se odluče na pokretanje neke svoje ideje, posebnu pažnju obrate na reklamiranje na ovoj socijalnoj platformi.Vladimir Miletić je, govorivši na temu “Dnevnik jednog direktora”, učesnicima podelio svoje savete koji im mogu pomoći na putu ka direktorskim pozicijama. „Diploma nije kraj učenja, štaviše, ono tek tu počinje. Kada dođete na posao srešćete autoritete koji će vam pokazati da je sve u praksi” naglasio je Miletić, bivši direktor i trenutno bloger i motivacioni govornik.

Ovo je drugi po redu Studentski privredni forum, koji je CEDEM organizovao u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom omladine i sporta i Privrednom komorom Srbije. Ove godine okupio je preko 150 studenata, različitih beogradskih fakulteta, univerziteta širom Srbije i regiona, a svima su ovom prilikom uručeni sertifikati.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • ČETVRTAK 15.11. 15:00 POD DRVETOM komedija 85′ 350 dinara 16:45 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara 19:00 ZASPANKA ZA VOJNIKE ratni 117′ 350 dinara 21:00 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara PETAK 16.11. 15:00 POD DRVETOM... Pročitajte više »»
  • Hakaton će biti održan 15. decembra, prijave će trajati do 20. novembra i mogu se prijaviti svi srednjoškolci u timovima od po 3 do 4 člana. Projekat se sastoji iz dva dela. Prvi deo jesu radionice na kojima će srednjoškolci biti upoznati sa... Pročitajte više »»
  • Ovogodišnji festival održaće se 8. i 9. novembra u pozorištu Pinokio(Bulevar maršala Tolbuhina 1, Novi Beograd). Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda šest sjajnih predstava u izvođenju mladih umetnika. Prvi... Pročitajte više »»
  • Dvodnevnu rođendansku žurku u Beogradu zamislili su ovako: novembar: Mekano novembar: Tvrdo Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste, ali jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće GLASNO! I naravno... Pročitajte više »»
  • Trci pod nazivom „Belgrade Night Mile“, koja će se po prvi put održati u Beogradu,pridružiće sestudenti Ekonomskog fakulteta. Osim zdravih navika,povod njihovog učešća na noćnoj trci, zakazanoj za petak, 2. novembar, od 22 časa je i... Pročitajte više »»