Uspeh studenata beogradskog ETF-a

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu je ponovo pobedio na regionalnom takmičenju studenata elektrotehnike i računarstva u kome su učestvovali studenti 25 elektrotehničkih i računarskih fakulteta.

Studenti su se takmičili u znanju u ukupno 14 disciplina, a pojedinačni rezultati su se računali i u takmičenju fakulteta.

U periodu od 2002. do 2017. godine, samo jedanput (2013. godine) dogodilo se da Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu nije bio pobednik u znanju na ovom regionalnom takmičenju.

U konkurenciji fakulteta iz Zagreba, Sarajeva, Ljubljane, Skoplja, Banja Luke, Podgorice, Novog Sada, Niša, Splita, Tuzle, Istočnog Sarajeva i mnogih drugih, ove godine je Elektrotehnički fakultet iz Beograda pobedio u 12 od 14 disciplina, što je najubedljivija pobeda u istoriji na ovom regionalnom takmičenju.

Pojedinci iz ekipe su osvojili ukupno osam zlatnih, osam srebrnih i devet bronzanih medalja u pojedinačnoj konkurenciji.

Na drugo i treće mesto u znanju plasirali su se Fakultet za elektrotehniku i računarstvo Univerziteta u Zagrebu i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Izvor: www.rts.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: