Univerzitet u NS dobija nove objekte

Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove grada Novog Sada oglasila je Rani javni uvid u Konceptualni okvir plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu.
Kako je „eKapija“ ranije pisala, Univerzitetski kompleks u Novom Sadu, u kom je smešteno sedam fakulteta, trebalo bi da dobije deset novih objekata, ali to će se znati tek nakon izrade Nacrta plana, koji će, kako su nam rekli u Gradskoj upravi, biti rađen tek nakon usvajanja Izveštaja o sprovedenom ranom javnom uvidu.
Dodaju da je ceo ovaj postupak pokrenut sa ciljem da se preispita važeći plan detaljne regulacije. Ono što je sigurno je da se radi o kompleksu površine 28,18 ha koji neće biti proširen. Za „eKapiju“ su u Gradskoj upravi potvrdili da postoji potreba za novom izgradnjom, ali i za dogradnjom postojećih objekata. Osim toga, neophodno je pronaći kvalitetnije rešenje mirujućeg saobraćaja. Koji fakulteti će dobiti nove zgrade, a koji će samo biti rekonstruisani, kao i da li će biti izgrađen Dom za nastavno-naučne radnike, naši sagovornici nisu mogli da kažu jer tvrde da će se to znati tek nakon izrade Nacrta plana. 

Nacrt plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu će raditi JP „Urbanizam“.

Rani javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije Univerzitetskog kompleksa u Novom Sadu otvoren je od 27. jula do 10. avgusta u zgradi JP „Urbanizam“.

Izvor: Ekapija
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: