U pozorište ponovo za 100 dinara

Visoka umetnost može da bude masovna. To je pokazalo Jugoslovensko dramsko pozorište, koje je već dva puta publici ponudilo karte za januarske predstave po simboličnoj ceni. Pre dve godine prodali su 14.000 ulaznica. Akciju ponavljaju, a karte su 100 i 200 dinara.

Nešto što je masovno ne mora da bude estrada. Dugi redovi akcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „Popust na umetnost“, i ove godine to će potvrditi.

„Jako je dobro, edukativno i da se ljudi malo vrate pozorištu. Da se gleda nešto što zaista ima smisla“, kaže jedan Beograđanin.

Studenti ističu da je za njih ovo najpovoljnija opcija.

„Već sam se dogovorila sa kolegama sa fakulteta da ćemo od sutra čekati u redu“, kaže jedna studentkinja.

U januaru, kada je publika najmanje prisutna na predstavama svuda u svetu, bogat repertoar im treba učiniti dostupnim.

„Pamte se redovi ispred JDP-a pre dve godine. To su bili redovi za Šekspira, Molijera, Ostrovskog, Andrića, Dostojevskog i poslali smo jednu lepu sliku Beograda u svet“, rekla je direktorka JDP-a Tamara Vučković Manojlović.

Rajfajzen banka je trinaestu sezonu uz stvaralaštvo tog teatra.

„Ja mislim da nas kultura definiše i određuje kao ljude, kao naciju. Mislim da je ovo jedan dobar primer kako i mi iz privatnog biznisa možemo da podržavamo kulturu na pravi način“, ističe predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović.

Za ljubitelje pozorišne umetnosti blagajna JDP-a je pravo mesto. I to – petkom, subotom i nedeljom od 10 do 20 časova.

Izvor: www.rts.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: