U pozorište ponovo za 100 dinara

Visoka umetnost može da bude masovna. To je pokazalo Jugoslovensko dramsko pozorište, koje je već dva puta publici ponudilo karte za januarske predstave po simboličnoj ceni. Pre dve godine prodali su 14.000 ulaznica. Akciju ponavljaju, a karte su 100 i 200 dinara.

Nešto što je masovno ne mora da bude estrada. Dugi redovi akcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta, “Popust na umetnost”, i ove godine to će potvrditi.

“Jako je dobro, edukativno i da se ljudi malo vrate pozorištu. Da se gleda nešto što zaista ima smisla”, kaže jedan Beograđanin.

Studenti ističu da je za njih ovo najpovoljnija opcija.

“Već sam se dogovorila sa kolegama sa fakulteta da ćemo od sutra čekati u redu”, kaže jedna studentkinja.

U januaru, kada je publika najmanje prisutna na predstavama svuda u svetu, bogat repertoar im treba učiniti dostupnim.

“Pamte se redovi ispred JDP-a pre dve godine. To su bili redovi za Šekspira, Molijera, Ostrovskog, Andrića, Dostojevskog i poslali smo jednu lepu sliku Beograda u svet”, rekla je direktorka JDP-a Tamara Vučković Manojlović.

Rajfajzen banka je trinaestu sezonu uz stvaralaštvo tog teatra.

“Ja mislim da nas kultura definiše i određuje kao ljude, kao naciju. Mislim da je ovo jedan dobar primer kako i mi iz privatnog biznisa možemo da podržavamo kulturu na pravi način”, ističe predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović.

Za ljubitelje pozorišne umetnosti blagajna JDP-a je pravo mesto. I to – petkom, subotom i nedeljom od 10 do 20 časova.

Izvor: www.rts.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • ČETVRTAK 15.11. 15:00 POD DRVETOM komedija 85′ 350 dinara 16:45 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara 19:00 ZASPANKA ZA VOJNIKE ratni 117′ 350 dinara 21:00 JUŽNI VETAR krimi 125′ 350 dinara PETAK 16.11. 15:00 POD DRVETOM... Pročitajte više »»
  • Hakaton će biti održan 15. decembra, prijave će trajati do 20. novembra i mogu se prijaviti svi srednjoškolci u timovima od po 3 do 4 člana. Projekat se sastoji iz dva dela. Prvi deo jesu radionice na kojima će srednjoškolci biti upoznati sa... Pročitajte više »»
  • Ovogodišnji festival održaće se 8. i 9. novembra u pozorištu Pinokio(Bulevar maršala Tolbuhina 1, Novi Beograd). Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da pogleda šest sjajnih predstava u izvođenju mladih umetnika. Prvi... Pročitajte više »»
  • Dvodnevnu rođendansku žurku u Beogradu zamislili su ovako: novembar: Mekano novembar: Tvrdo Beograđane i putnike namernike očekuju dva različita koncerta, dve različite set liste, ali jedno je sigurno: i Mekano i Tvrdo biće GLASNO! I naravno... Pročitajte više »»
  • Trci pod nazivom „Belgrade Night Mile“, koja će se po prvi put održati u Beogradu,pridružiće sestudenti Ekonomskog fakulteta. Osim zdravih navika,povod njihovog učešća na noćnoj trci, zakazanoj za petak, 2. novembar, od 22 časa je i... Pročitajte više »»